Pedersen buigt voor tweede keer het hoofd voor Kooij in Parijs-Nice: 'Olav is gewoon sneller in zo'n sprint' Wielrennen
Wielrennen

Pedersen buigt voor tweede keer het hoofd voor Kooij in Parijs-Nice: 'Olav is gewoon sneller in zo'n sprint'

Pedersen buigt voor tweede keer het hoofd voor Kooij in Parijs-Nice: 'Olav is gewoon sneller in zo'n sprint'

Mads Pedersen moest net als in de tweede etappe het hoofd buigen voor Olav Kooij in de massasprint van Parijs-Nice. De Lidl-Trek-spurter versterkte daarmee wel zijn leidersplaats in het puntenklassement voor de groene trui, maar daarvoor was de Deen niet naar Frankrijk gekomen.

'Ik ben hier om een rit te winnen', vertelt Pedersen in het flashinterview. 'Ik heb nu deze trui en dat is oké, maar het is niet waarvoor ik gekomen ben. We blijven vechten voor een zege, op zijn minst voor het team. Dan zien we in Nice wel of ik het groen nog heb. Of ik vandaag wat anders had kunnen doen? Ja, winnen', lachte hij.

'De sprint ging behoorlijk goed', doet Pedersen zijn relaas. 'Ik had een goede lead-out, en we deden het goed, maar ik werd gewoon verslagen door iemand die sneller was. Het is wat het is. Olav is gewoon sneller in een sprint als deze. In een hogesnelheidssprint als deze is hij super, super snel. Het is zelfs niet gemakkelijk voor mij om naast hem te komen. Vandaag kwam hij ook nog eens vanuit de slipstream, met veel snelheid. Ik heb geen excuses: hij is gewoon sneller. Morgen krijg ik hopelijk nog een kans.'

Bekijk hieronder het flashinterview op Youtube:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws