Kooij weet geen potten te breken in Hamburg: 'Hij stond er alleen voor en dat kostte te veel kracht' Wielrennen
Wielrennen

Kooij weet geen potten te breken in Hamburg: 'Hij stond er alleen voor en dat kostte te veel kracht'

Kooij weet geen potten te breken in Hamburg: 'Hij stond er alleen voor en dat kostte te veel kracht'

In de BEMER Cyclassics Hamburg stond er geen maat op Mads Pedersen, de Deen van Lidl-Trek die daags ervoor nog de Ronde van Denemarken naar zijn hand wist te zetten. In de Duitse eendagswedstrijd behoorde Olav Kooij (Jumbo-Visma) tot de absolute topfavorieten om te triomferen, maar het 'Jachtluipaard van Numansdorp' kwam niet echt in het stuk voor en moest genoegen nemen met een zestiende plaats.

'Het was helaas niet voor een topklassering vandaag', vertelt ploegleider Robert Wagner op de site van de Nederlandse succesformatie. 'Richting de finale kregen we met pech te maken. Lennard Hofstede en Timo Roosen vielen weg door een lekke band en Jos van Emden gaf op na een valpartij', duidt de ex-prof de penibele situatie voor de geelzwarten. 'Jos is gelukkig wel in orde.'

'Daardoor kwamen we wat renners te kort om Olav goed af te zetten na de Waseberg', vervolgt de Duitser zijn relaas, waarbij hij doelt op de scherprechter van de dag. 'Tim van Dijke deed uitstekend werk voor hem, maar in de laatste kilometers stond Olav er alleen voor. Dat kostte te veel kracht. We stonden hier met een aantal jonge renners aan de start, dus het is wel een nuttige ervaring. Volgend jaar keren we terug voor een betere klassering', sluit de 40-jarige trainer af met hoopvolle woorden.

Kooij hoeft niet lang te wachten vooraleer hij weer aan sprinten toekomt. De 21-jarige Zuid-Hollander staat namelijk aan het vertrek van de Renewi Tour. In die vijfdaagse doorheen Nederland en België doen zich naar alle waarschijnlijkheid weer meerdere sprintmogelijkheden voor, waardoor de jonge topsprinter al weer gauw aan zijn trekken lijkt te komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws