Kragh Andersen glundert van trots na glansrol in zege Van der Poel: 'Maakten samen het plan' Wielrennen
Wielrennen

Kragh Andersen glundert van trots na glansrol in zege Van der Poel: 'Maakten samen het plan'

Kragh Andersen glundert van trots na glansrol in zege Van der Poel: 'Maakten samen het plan'

Søren Kragh Andersen was na afloop de man die Mathieu van der Poel op weg hielp naar zijn glorieuze zege in Milaan-Sanremo, maar tegelijk zelf ook als vijfde wist te finishen. De Deen van Alpecin-Deceuninck stond achter de finish te brullen van vreugde en kon zijn blijdschap tegenover Ekstra Bladet nog net in woorden uiten.

'Dit is waarom ik hier ben: om Mathieu te helpen', glundert Kragh Andersen. 'Uiteindelijk had ik zelf ook een supersprint en werd ik vijfde. Daar ben ik blij mee. Het is gewoon heel gaaf om deel uit te mogen maken van dit team en te winnen. Ook dat is een reden waarom ik naar deze ploeg ben overgestapt.'

Kragh Andersen: 'Er viel weinig te bespreken'

Volgens Kragh Andersen, die de afgelopen jaren steevast vooraan reed in Milaan-Sanremo, waren er tijdens de wedstrijd weinig woorden nodig om tot een tactiek te komen. 'Er viel weinig te bespreken, want Mathieu en ik hadden allebei goede benen. We hebben de rest duidelijk gemaakt hoe we ons voelden en maakten samen het plan voor de rest van de koers. Het was zaak om in een zo goed mogelijke positie bij de Poggio aan te komen.'

Diezelfde Poggio bracht uiteindelijk de beslissing. 'Vanaf daar was het vol gas. Ik offerde me een beetje op voor Mathieu vanaf het moment dat we tegenwind kregen. Toen Tadej Pogacar ging, voelde ik dat het te veel was voor mij en heb ik de aanval gevolgd zodat hij geen gat kon creëren. Ik wist dat Mathieu in mijn wiel zat. Het is supercool dat hij daarna wint. Het is een volwaardig feest geworden', sluit Kragh Andersen lachend af.

De Deen richt zich nu op de E3 Saxo Classic en Gent-Wevelgem, om vervolgens één van de spilfiguren te zijn in de Ronde van Vlaanderen en Waalse klassiekers namens Alpecin-Deceuninck.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws