Kruijswijk houdt weinig schade over aan val in openingstijdrit Tour de France Wielrennen
Wielrennen

Kruijswijk houdt weinig schade over aan val in openingstijdrit Tour de France

Kruijswijk houdt weinig schade over aan val in openingstijdrit Tour de France

De regen zorgde voor een glad tijdritparcours in de Tour de France. Als gevolg gingen verschillende renners onderuit, waaronder Steven Kruijswijk. De klimmer van Jumbo-Visma kwam met weinig schade goed weg.

Dat het voor de renners billenknijpen zou worden, bleek al snel, toen vroege starter en kanshebber Stefan Bissegger tot tweemaal toe ten val kwam. ook Kruijswijk kwam ten val. Hij kon zijn weg wel vervolgen en eindigde uiteindelijk als 124ste.

De uitslag deed er voor de klimmer niet toe, daar hij als ondersteunende renner voor Primoz Roglic en Jonas Vingegaard geselecteerd is. Belangrijker was de lichamelijke schade, en die blijkt aanvankelijk mee te vallen. ‘Stevie had een kleine valpartij tijdens zijn tijdrit. Gelukkig kon hij finishen en lijkt alles ok’, aldus Jumbo-Visma in een update.

Kruijswijk was niet de enige renner die namens Jumbo-Visma ten val kwam. Christophe Laporte schoof na de eerste tijdsmeting onderuit. Een stevige tegenvaller voor de Fransman, hij noteerde daar namelijk de snelste tijd van iedereen. Net als Kruijswijk kon Laporte de tijdrit uitrijden. Dat deed hij nog verdienstelijk als 25ste. Laporte vertelde na afloop geen zware blessures te hebben: ‘Ik hoop dat ik weinig schade heb, het ziet er redelijk goed uit.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws