🎥 Laporte (Jumbo-Visma) valt na snelste tussentijd: 'Het is heel erg zonde' Wielrennen
Wielrennen

🎥 Laporte (Jumbo-Visma) valt na snelste tussentijd: 'Het is heel erg zonde'

🎥 Laporte (Jumbo-Visma) valt na snelste tussentijd: 'Het is heel erg zonde'

Pech voor Christophe Laporte. De Fransman van Jumbo-Visma zette in de Tourtijdrit de snelste tijd neer bij het eerste tussenpunt en leek dus op weg om de - tot dan toe - snelste tijd van Wout van Aert te verbeteren. In een bocht op vier kilometer van de finish ging het echter mis voor Laporte, die hard tegen het asfalt ging en gedesillusioneerd naar de meet reed.

Tekst gaat verder onder het filmpje

‘Het is heel erg zonde’, citeert Cyclsim’Actu Laporte na afloop. ‘Ik hoop dat ik weinig schade heb, het ziet er redelijk goed uit’ maakt de Fransman de schade op. ‘De ploegleiding vertelde me dat ik het snelst was aan het tussenpunt. Dat was motiverend. Ik nam daarna echter geen onnodige risico’s’, vervolgt Laporte, die desondanks onderuit schoof. ‘Ik werd verrast door het asfalt aan het einde van het park. Ik maakte daar de fout door na een bocht te snel weer te trappen. Het is mijn eigen schuld.’

‘Of ik ergens spijt van heb? Natuurlijk heb ik spijt. Je hebt altijd spijt als je valt, maar je kan het niet meer veranderen. Het enige goede nieuws van vandaag is dat het gevoel goed is’, besluit Laporte.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws