Küng 'nog niet honderd procent' na coronabesmetting, Houle put vertrouwen uit derde plek Wielrennen
Wielrennen

Küng 'nog niet honderd procent' na coronabesmetting, Houle put vertrouwen uit derde plek

Küng 'nog niet honderd procent' na coronabesmetting, Houle put vertrouwen uit derde plek

Stefan Küng en Hugo Houle waren vrijdag onderdeel van een kopgroep van zeven in de dertiende etappe van de Tour de France. In de slotfase van de koers brak de groep in tweeën, door een demarrage van de uiteindelijke winnaar Mads Pedersen. Waar Houle de Deen kon volgen, moest Küng laten lopen. Na afloop laat de Zwitser weten hoe het kan dat hij zijn rivalen niet kon volgen.

Voor Küng loopt de Tour de France nog niet op rolletjes. In de openingstijdrit - waar hij favoriet voor de zege was - kwam hij niet verder dan een zevende plek en ook daarna wilde het maar niet vlotten. 'Ik ben al twaalf dagen aan het sukkelen', zo geeft hij eerlijk toe op de ploegsite. De oorzaak van zijn vormdip? 'Vlak na de Ronde van Zwitserland raakte ik besmet met corona en sindsdien heb ik moeite om mijn beste benen te vinden. Toch ging het vandaag goed in het begin van de rit, dus zei ik tegen mezelf: we gaan ervoor!'

Küng kreeg met onder meer Filippo Ganna, Fred Wright, Houle en Pedersen sterke mannen met zich mee. Toen Pedersen in de slotfase demarreerde, kon de 28-jarige renner echter niet volgen, in tegenstelling tot Houle en Wright. 'Aangezien ik nog niet honderd procent fit ben, was het niet goed genoeg om te kunnen winnen. Vlak voor de aanval zei Frédéric Guesdon (ploegleider Groupama-FDJ, red.) dat ik voorzichtig moest zijn. Ik probeerde Mads te volgen, maar ik kon zijn wiel niet houden.' Küng eindigde nipt naast het podium, op plek vier.

Houle is maar wat trots op derde plek

Wie het wiel van de renner van Trek-Segafredo wel kon houden, was Houle. De renner van Israel Premier-Tech reed met Pedersen en Wright naar de finish, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen. Toch bekijkt hij het op de site van de ploeg van de zonnige kant. 'Dit zijn goede sprinters. Zelf ben ik wat gelimiteerd vanwege mijn gewicht, maar ik ben heel blij dat ik bij Mads kon blijven en op de derde plek eindig. Als je naar de vluchters kijkt, mag ik hier heel trots op zijn. Dit is mijn beste koers ooit in de Tour en heb een goede stap vooruit gezet richting de overwinning. Ik heb laten zien dat ik in vorm was en zat daar waar ik moest zijn.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws