🎥 Ewan keert terug in peloton achter volgwagen Alpecin, beide partijen krijgen fikse boete Wielrennen
Wielrennen

🎥 Ewan keert terug in peloton achter volgwagen Alpecin, beide partijen krijgen fikse boete

🎥 Ewan keert terug in peloton achter volgwagen Alpecin, beide partijen krijgen fikse boete

Caleb Ewan kwam in de dertiende etappe van de Tour de France hard ten val. De Australiër zette daarna alles op alles om terug te kunnen keren in het peloton en kreeg daarbij hulp vanuit onverwachte hoek. De auto van Alpecin-Deceuninck nam de renner van Lotto Soudal namelijk op sleeptouw richting het peloton, maar de jury merkte dit voorval uiteraard op. Een fikse boete was het gevolg.

Samen met Philippe Gilbert vloog de spurtbom uit de bocht, waarna hij tegen het asfalt klapte. Ewan kon zijn weg gelukkig vervolgen en vocht zich met pijn en moeite terug naar het peloton. Door te stayeren achter de ploegwagen van Alpecin-Deceuninck verliep dat een tikkeltje gemakkelijker, al werd Ewan nog wel door de jury tot de orde geroepen. De Belgische ploeg onder leiding van Christoph Roodhooft kon in elk geval rekenen op een bedankje vanuit de wagen van Lotto Soudal (zie video hieronder).

Het spreekt echter voor zich dat de jury dit soort taferelen niet toestaat in de koers. Daarom was het wachten op het juryrapport om te zien hoe groot de schade was. Uiteindelijk werden beide partijen flink beboet, om te beginnen met Ewan: een prent van 200 frank, één seconde tijdstraf, tien punten aftrek in het puntenklassement en één puntje aftrek in de strijd om de bergtrui. Ook ploegleider Roodhooft werd vanwege diezelfde reden op de bon geslingerd en moest 500 frank betalen. Daarnaast kreeg hij nog een boete voor het niet opvolgen van de regels van de organisatie: opnieuw 500 frank!

Ploegleider Cornelisse boos op jurycommissaris

Voor de camera van de NOS reageert ploegleider Michel Cornelisse op het voorval. 'Er was geen ploeg in de buurt, dus ik dacht: kom maar mee. Waarom niet? Ik zie de hele week renners terugkeren achter de auto nadat ze ten val zijn gekomen. Ik vind het niet meer dan normaal om dit te doen. Dat doe je onder elkaar', geeft hij zijn mening.

De jury dacht er echter anders over. 'Die man was boos, maar ik was ook boos. Ik reed al zo'n tachtig kilometer per uur en kon niet harder, aangezien er motoren voor me reden. Die man heeft geen gevoel of zo. Ten eerste was het niet eerste een renner van onze eigen ploeg en ten tweede was Ewan gevallen. Misschien begrijpt die commissaris niet veel van wielrennen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws