Lefevere eens met BORA, maar waarschuwt voor hypocrisie: 'Kom nu alsjeblieft niet huilen' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere eens met BORA, maar waarschuwt voor hypocrisie: 'Kom nu alsjeblieft niet huilen'

Lefevere eens met BORA, maar waarschuwt voor hypocrisie: 'Kom nu alsjeblieft niet huilen'

De mogelijke overgang van Cian Uijtdebroeks is momenteel hét gesprek in de wielerwereld. Waar Visma | Lease a Bike de transfer zaterdagavond al aankondigde, stelt zijn huidige werkgever, BORA-hansgrohe, dat de renner nog een contract heeft tot en met 2024. Ploegbaas van Soudal-Quick Step Patrick Lefevere kiest in de discussie de kant van BORA, al deelt hij ook een klein sneertje uit aan de baas van BORA, Ralph Denk.

Lefevere deelt zijn mening op X, voorheen Twitter. 'Volgens mij heeft Cian Uijtdebroeks een akkoord tot eind 2024. Hij nam een zaakwaarnemer in de hand en kende de situatie. De UCI moet zich aan haar eigen regels houden. Alleen als drie partijen het eens zijn, kan er een transfer plaatsvinden, met toestemming van de UCI.' Lefevere vindt dus dat een transfer enkel kan plaatsvinden als BORA akkoord gaat.

Maar Lefevere vindt BORA niet het braafste jongetje van de klas als het gaat om het benaderen van renners die een doorlopend contract hebben. Het gaat dan vooral om de handelswijze van Denk. 'Op 21 januari 2021 had ik in Brussel een ontmoeting met Ralph. We waren het erover eens dat hij tot 31 maart zou wachten om een bod neer te leggen bij Remco Evenepoel. Als ik tegen die tijd de toekomst van de ploeg niet had verzekerd. Op 8 maart verstuurde hij vervolgens al een geschreven aanbieding naar de vader van Remco. Dus kom nu alsjeblieft niet huilen.'

Ploegbaas Cofidis haalt hard uit naar Plugge

Eerder op de zondag reageerde de ploegbaas van Cofidis, Cédric Vasseur, ook al op het nieuws. Hij richtte zijn pijlen vooral op Richard Plugge, die gisteren ook de transfer aanhaalde in een bericht op platform X. 'Wat is dit opnieuw van de AIGCP-president?', vroeg de Fransman rechtstreeks aan de Nederlander. 'Je moet de regels respecteren en onmiddellijk opstappen', aldus de niet mis te verstane boodschap van Vasseur, gevolgd door een koude 'Get out'.

Ook Brent Copeland, CEO van Jayco-AlUla, heeft zich op X uitgesproken over de kwestie rondom de transfer. 'Ik vraag mezelf af hoe zoiets überhaupt kan gebeuren in onze tijd en op ons niveau van deze sport? Is het hebzucht? Wanhoop? Of gewoonweg niet weten wat de toekomst van de atleet is en wie de werkelijke persoon is die helaas de gevolgen van een ongelukkig probleem moet betalen? Beschamend is een understatement', voegt hij er tot slot nog aan toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws