'Get out'; Cofidis-baas is er klaar mee en heeft niet mis te verstane boodschap voor Richard Plugge Wielrennen
Wielrennen

'Get out'; Cofidis-baas is er klaar mee en heeft niet mis te verstane boodschap voor Richard Plugge

'Get out'; Cofidis-baas is er klaar mee en heeft niet mis te verstane boodschap voor Richard Plugge

Het is pas één avond aan de gang, maar de (al dan niet) transfer van Cian Uijtdebroeks naar Jumbo-Visma houdt de wielerwereld nu al in zijn greep. Zijn huidige ploeg BORA-hansgrohe gooit de kont in de krib, maar dat doen ook andere teams. Cofidis richt zijn woede voornamelijk op Richard Plugge.

First things first: wat is er allemaal aan de hand? Zaterdagmiddag kwam Jumbo-Visma (volgend jaar Visma | Lease a Bike) met de aankondiging dat Uijtdebroeks de ploeg komt versterken. Niet heel veel later volgde er een communiqué van diens huidige ploeg BORA-hansgrohe, met de kort maar krachtige boodschap dat de Belg nog tot 31 december 2024 onder contract ligt bij de Duitse formatie.

Het slotwoord kwam van de avond kwam van het management van Uijtdebroeks, dat stelde dat er per 1 december sprake was van een vogelvrije renner en dat de UCI daar ook op de hoogte van was gebracht. Jumbo-Visma was simpelweg de ploeg die een vrije renner had binnengehaald, luidde de boodschap van dat persbericht. De renner in kwestie deelde dit bericht later op de avond ook op zijn eigen socials.

Vasseur stelt dat Plugge zijn biezen moet pakken

Desalniettemin was er op social media al de nodige roering ontstaan na de opeenvolging van tegenstrijdige berichten. Cofidis-ploegbaas Cédric Vasseur trok zijn eigen conclusies en richtte zich op X tot Jumbo-Visma-collega Plugge, die er bij zijn Franse tegenstanders sowieso al niet al te goed op staat. Dit naar aanleiding van een bericht dat Plugge deelde, waarbij hij aangaf dat hij trots was met de inkomende transfer van het 'grote talent en aardige jongen' Uijtdebroeks.

'Wat is dit opnieuw van de AIGCP-president?', vroeg de Fransman rechtstreeks aan de Nederlander. 'Je moet de regels respecteren en onmiddellijk opstappen', aldus de niet mis te verstane boodschap van Vasseur, gevolgd door een koude 'Get out'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws