Lidl-Trek dient Van der Poel en Pogacar van repliek: Pedersen, Milan én Skujins richting de Poggio Wielrennen
Wielrennen

Lidl-Trek dient Van der Poel en Pogacar van repliek: Pedersen, Milan én Skujins richting de Poggio

Lidl-Trek dient Van der Poel en Pogacar van repliek: Pedersen, Milan én Skujins richting de Poggio

Lidl-Trek komt met een ijzersterke ploeg naar het eerste Monument van 2024. De Amerikaanse wielerploeg heeft Mads Pedersen voor het eerst dit klassieke voorjaar op de lijst staan, met tweevoudig Tirreno-ritwinnaar Jonathan Milan ook als interessante klant.

Zoals altijd werd de selectie van Lidl-Trek op een grappige manier gebracht, dit keer in de vorm van een niet al te voordelige foto van Pedersen op de telefoon. Pedersen en Milan worden in Milaan-Sanremo ondersteund door Alex Kirsch, Ryan Gibbons en Jacopo Mosca. Laatstgenoemde vervangt de zieke Tim Declercq. Man-in-vorm Toms Skujins is ook van de partij en kan misschien nog eens onder de radar stunten. Jasper Stuyven, winnaar in 2021, verdient ook een aparte vermelding.

Voor Pedersen wordt het de eerste eendagskoers van het jaar. De Deen maakte de eerste maanden van het jaar indruk met rit- en eindwinst in Etoile de Bessèges en maar liefst drie ritzeges en het eindklassement in de Tour de la Provence. In Parijs-Nice werd hij in de massasprints twee keer geklopt door Olav Kooij, waardoor Pedersen twee keer tweede werd.

Milan is op zijn beurt ook uitstekend bezig, nadat hij afgelopen winter overkwam van Bahrain Victorious. Hij won bij z'n debuut meteen een etappe in de Ronde van Valencia, wat hem tevens het puntenklassement opleverde. In de Tirreno was het twee keer raak voor dagsucces, met andermaal de puntentrui tot gevolg. In Milaan-Sanremo rijden Pedersen en Milan voor het eerst samen in koers.

Skujins is daarbij ook iemand om in de gaten te houden. De Let beleeft het beste jaar uit z'n carrière, nu al. Zo reed hij bij de besten in Omloop Het Nieuwsblad en werd hij verrassend tweede in Strade Bianche. Na de Tirreno-Adriatico mag hij het op de Cipressa en Poggio nog eens gaan proberen, al zal dat normaliter in dienst zijn van Pedersen zijn ambitie om een Monument te winnen in zijn carrière.

Selectie Lidl-Trek - Milaan-Sanremo 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws