Vingegaard als Messi, Jorgenson als Michael Jordan: 'Visma | LAB in één adem genoemd met Barça en de Bulls' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard als Messi, Jorgenson als Michael Jordan: 'Visma | LAB in één adem genoemd met Barça en de Bulls'

Vingegaard als Messi, Jorgenson als Michael Jordan: 'Visma | LAB in één adem genoemd met Barça en de Bulls'

Bij Visma | Lease a Bike was het zondag en ongetwijfeld ook maandag een gezellige boel. De Nederlandse formatie presteerde het vorig seizoen al om alle drie de grote rondes in één jaar te winnen en besloot zondag als allereerste ploeg in de wielerhistorie Parijs-Nice en de Tirreno-Adriatico met eindwinst. Sportief directeur Merijn Zeeman en algemeen directeur Richard Plugge zijn er via de officiële kanalen van het team maar wat trots op.

Parijs-Nice werd afgelopen week gewonnen door Matteo Jorgenson, terwijl Jonas Vingegaard domineerde in de Tirreno. De twee populaire rittenkoersen in maart werden nog nooit allebei gewonnen in één jaar, door dezelfde ploeg. 'Dit is een heel bijzondere prestatie. Opnieuw hebben wij als ploeg iets bewerkstelligd dat nog nooit eerder is vertoond. Ik kan enkel stellen dat ik heel trots ben op alle renners. En niet alleen op hen, maar op eenieder die op zijn of haar manier een steentje bijdraagt aan het succes.'

Visma | Lease a Bike wil 'sportgeschiedenis schrijven'

Plugge stelt dat zijn ploeg pas net begonnen is. 'Wij willen sportgeschiedenis schrijven. Het lijkt ons prachtig wanneer Team Visma | Lease a Bike ooit in één adem wordt genoemd met historische sportploegen als FC Barcelona, Chicago Bulls en The All Blacks. We willen graag op onze eigen manier ieder jaar weer een stapje zetten richting een historische status. Het is nog nooit gebeurd dat hetzelfde team in hetzelfde jaar zowel Parijs - Nice als Tirreno - Adriatico wint. Ik hoop niet dat het winnen stopt.'

Tot dusverre lijkt er geen einde te komen aan de reeks van de Nederlandse succesformatie. Wat begon met winst in de Clasica de Almeria van Olav Kooij, is inmiddels alweer uitgegroeid tot vijftien zeges in 2024. Daarbij werd gedomineerd in het Openingsweekend, met winst in de Omloop (Jan Tratnik) en Kuurne-Brussel-Kuurne (Wout van Aert) en won Vingegaard naast de Tirreno ook al O Gran Camiño, middels drie ritzeges.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws