Liepins boekt eerste toptiennotering in Australië: 'Versnelling schoot ineens naar onwijs zwaar verzet' Wielrennen
Wielrennen

Liepins boekt eerste toptiennotering in Australië: 'Versnelling schoot ineens naar onwijs zwaar verzet'

Liepins boekt eerste toptiennotering in Australië: 'Versnelling schoot ineens naar onwijs zwaar verzet'

In de derde etappe van de Tour Down Under stond er geen maat op Sam Welsford, die uiteindelijk Elia Viviani en Daniel McLay naar respectievelijk de tweede en derde plaats verwees. Namens dsm-firmenich PostNL snelde Emils Liepins, de Lets kampioen die overkwam van Lidl-Trek, naar een tiende plaats. En dat betekende een eerste toptiennotering in de Australische rittenkoers voor de Nederlandse WorldTour-ploeg.

'Het belangrijkste doel was wederom om Oscar veilig te houden', vertelt de 31-jarige sprinter in een bericht op de ploegsite, waarmee hij refereert aan het kopmanschap van Oscar Onley. 'Dat deden we goed, door op zo'n veertig kilometer van de aankomst in de wind te gaan rijden en Oscar daarmee uit de wind te houden.'

Liepins vermoedt dat hij in volle sprint zijn shifter raakte

'Toen we dat hadden gedaan en het op vijftien kilometer van de finish écht hectisch begon te worden, zorgden Pavel Bittner en ik ervoor dat we samen kwamen te rijden', vervolgt hij zijn wedstrijdrelaas. 'Pavel bracht me in een perfecte positie naar voren, daar ik in het wiel van Welsford zat. Op het moment dat we aan de sprint begonnen, schoot mijn versnelling ineens naar een onwijs zwaar verzet. Misschien dat ik de shifter raakte. Zodoende verloor ik wat snelheid en posities.'

Uiteindelijk reed Liepins, in 2018 nog winnaar van de Heistse Pijl, in Campbelltown dus naar een tiende stek. 'Ik ben enorm blij met hoe we hebben samengewerkt als team. Volgens mij hebben we het gewoon heel goed gedaan. Het zijn immers nog maar mijn eerste racedagen bij de ploeg en we moeten allemaal nog wat aan elkaar wennen. Als we op deze voet blijven doorgaan, zullen de overwinningen vanzelf komen', sluit hij af op ambitieuze toon.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws