🎥 Welsford toont journalistieke skills, vindt Pogacar de allerbeste en deelt hoe bizar veel gewicht hij squat Wielrennen
Wielrennen

🎥 Welsford toont journalistieke skills, vindt Pogacar de allerbeste en deelt hoe bizar veel gewicht hij squat

🎥 Welsford toont journalistieke skills, vindt Pogacar de allerbeste en deelt hoe bizar veel gewicht hij squat

Sam Welsford is zijn eerste seizoen bij BORA-hansgrohe - hij kwam over van het huidige dsm-firmenich PostNL - met verve begonnen. De 27-jarige Australiër won in de Tour Down Under zowel de eerste als de derde rit met overmacht. De sympathieke spurtbom blijkt bovendien ook nog over een goed gevoel voor humor te beschikken, zo bleek na afloop van zijn tweede victorie.

Na afloop van een koers worden de protagonisten uit de desbetreffende wedstrijd ondervraagd door het wielerjournaille, te beginnen met het welbekende flashinterview. Dat vraaggesprek wordt doorgaans in een zogeheten mixed zone afgenomen. Dat lijkt ook het geval te zijn in Australië, waar Welsford na zijn triomf even deed alsof hij een renner van de Australische selectie aan het interviewen was. Het leverde kostelijke beelden op, welke werden gedeeld op het X-account van zijn broodheer.

In een andere video, gepubliceerd door het Australische medium SBS Sport, worden er in één minuut tijd allerlei vragen afgevuurd op Welsford. De thuisrijder deelt een aantal interessante inzichten. Zo stelt hij dat hij het liefst een Giro d'Italia-etappe zou winnen, hij ooit 113 kilometer per uur reed op de fiets, hij liefst 180 (!!) kilogram kan squatten en Tadej Pogacar de beste renner van het moment is.

Video's: Welsford speelt voor journalist en vertelt hoeveel hij kan squatten

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws