Turner keert maand na elleboogbreuk terug in koers in E3, ook Ganna van de partij; nog steeds geen Pidcock Wielrennen
Wielrennen

Turner keert maand na elleboogbreuk terug in koers in E3, ook Ganna van de partij; nog steeds geen Pidcock

Turner keert maand na elleboogbreuk terug in koers in E3, ook Ganna van de partij; nog steeds geen Pidcock

Een kleine maand nadat Ben Turner tijdens de Omloop Het Nieuwsblad een elleboogbreuk opliep bij een valpartij, komt de 23-jarige renner in actie tijdens de E3 Saxo Classics. Ook Filippo Ganna, Michał Kwiatkowski en Jhonatan Narváez zijn vrijdag van de partij. Tom Pidcock, die bij een val in Tirreno-Adriatico een lichte hersenschudding opliep, is nog steeds buiten strijd.

De verrassing bij de selectie van INEOS Grenadiers voor de E3 Saxo Classics is toch wel de aanwezigheid van Turner. De Brit verscheen door zijn elleboogbreuk een maand lang niet aan de start van een wedstrijd, maar blijkt nu al voldoende fit om een kasseiklassieker te rijden. De ex-crosser was voor aanvang van het seizoen voor velen een man om in de gaten te houden, maar door zijn maand afwezigheid is het vingerdik kijken hoe het met zijn conditie gesteld is. Matthew Heyman wist in 2016 Parijs-Roubaix te winnen na maanden buiten strijd te zijn wegens een ... elleboogbreuk. Kan Turner eenzelfde kunstje opvoeren?

Kan Ganna topprestatie Milaan-Sanremo herhalen?

Verder is het uitkijken naar de prestatie van Ganna. De tweevoudig kampioen tijdrijden verbaasde zaterdag vriend en vijand in Milaan-Sanremo door tweede te eindigen, vóór Wout van Aert en Tadej Pogacar. In het Vlaamse werk is Ganna nog een onbeschreven blad, maar niemand die nog durft beweren dat Ganna kansloos is. Ook Kwiatkowski en Narváez zijn mannen om rekening mee te houden, al hebben beiden dit seizoen nog geen tekenen van hoogvorm laten optekenen.

Voor de terugkeer van Pidcock is het nog wachten. Hoe het met het herstel van de Brit gaat is voorlopig nog onduidelijk. Volgens de nieuwe richtlijnen van British Cycling moet een renner met een hersenschudding eerst drie weken rusten en een herstelprogramma volgen. In dat geval lijkt het onwaarschijnlijk dat de winnaar van de Strade Bianche nog een hoofdrol speelt in de klassiekers, al weet je met Pidcock nooit.

Selectie INEOS Grenadiers E3 Saxo Classics

Ben Turner

Filippo Ganna
Michał Kwiatkowski
Jhonatan Narváez
Connor Swift
Kim Heiduk
Joshua Tarling

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws