Lotto Soudal hoopt op succes in de tweede Tourweek: 'Maar Parijs is misschien onze beste kans' Wielrennen
Wielrennen

Lotto Soudal hoopt op succes in de tweede Tourweek: 'Maar Parijs is misschien onze beste kans'

Lotto Soudal hoopt op succes in de tweede Tourweek: 'Maar Parijs is misschien onze beste kans'

Het is tot dusver nog niet de Tour de France van Lotto Soudal. Sprintkopman Caleb Ewan kwam er door verschillende redenen niet aan te pas in de massasprints van de Ronde van Frankrijk, waardoor de ploeg nog wacht op de eerste zege.

Lotto Soudal, of Lotto-Dstny zoals het in 2023 gaat heten, is al een tijdje druk bezig met contractverlenginen voor de komende jaren. Thomas De Gendt, Arnaud De Lie en Andreas Kron kregen al nieuwe verbintenissen en maandag kwamen daar Sylvain Moniquet en Sebastién Grignard bij.

Hiermee weet de ploeg enkele sterkhouders aan zich te binden, terwijl Philippe Gilbert (stopt) en Tim Wellens (waarschijnlijk UAE-Team Emirates) het schip zullen verlaten. Wie dat niet doen, zijn partners Ekoï en G&V Energy Group. Deze twee sponsor blijven langer verbonden aan de ploeg, zo maakte CBO (Chief Business Officer) Yana Seel maandag bekend op een persconferentie. 'Hiermee weten we de zakelijke kant van onze ploeg te verstevigen', zo stelde Seel.

Ewan: 'Als iemand als Van Aert de sprinters wil lossen, heeft hij altijd een kans'

Daarna namen drie toprenners van de Belgische ploeg plaats op het stoeltje voor de perssessie, die online voor ondergetekende niet altijd even goed te volgen was. Caleb Ewan vertelde dat hij het de afgelopen dagen lastig had. De Australiër wist nog niet om een dagzege mee te doen en kwam tot overmaat van ramp zwaar ten val in de kasseienrit.

Lotto Soudal hoopt op succes in de tweede Tourweek: 'Maar Parijs is misschien onze beste kans'
Het is nog niet de Tour van Caleb Ewan

In het medisch bulletin van de ASO stond dat Ewan een lichte hersenschudding had opgelopen, maar verdere onderzoeken wezen uit dat hij verder kon koersen. 'Mijn helm heeft me bij die crash gered, denk ik', vertelde Ewan. 'In de drie dagen daarna had ik wel wat pijn, zeker in mijn bovenlichaam. Ook zondag had ik een zware dag, maar gelukkig werd ik omringd door mijn ploeggenoten.' Ewan kwam in het bijzijn van Brent Van Moer, Tim Wellens, Reinardt Janse van Rensburg en Frederik Frison over de streep, op 36 minuten van winnaar Bob Jungels.

Sowieso zijn er niet veel kansen voor renners als Ewan. 'Er zijn weinig pure sprintritten en als een gast als Wout van Aert van de pure sprinters af wil heeft hij altijd een kans in deze Tour. Als ik goed ben, zouden er nog kansen moeten volgen in deze Tour. De volgende pure sprint is in etappe 19, en daarna heb je natuurlijk altijd nog Parijs.'

Kron ziet kansen in tweede week

Ploegmaat Andreas Kron, vierde in de rit naar Lausanne, heeft zin in de komende week. 'Als ploeg zou de etappe van dinsdag nog een mooie dag kunnen zijn voor onze aanvallers, evenals ritten veertien en vijftien (Mende en Carcassone). De elfde en twaalfde rit zijn waarschijnlijk te zwaar, maar misschien kunnen we er in de dertiende rit nog een sprint uithalen met Caleb', blikt hij desgevraagd vooruit op de dagen tot de volgende rustdag. 'Parijs is misschien wel nog steeds onze beste kans.'

Gilbert was ook present als ervaringsdeskundige. 'De intensiteit is echt heel hoog in deze Tour. Het gaat super snel en er is nog geen dag geweest dat ze ontsnapping echt laten gaan, waardoor een verrassende renner kan winnen. Daarom zie je tot dusver enkel de besten winnen. We proberen in de ontsnappingen te geraken, maar het is niet makkelijk.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws