Lotto Soudal met viervoudig winnaar Gilbert in Amstel Gold Race, maar ogen zijn gericht op Wellens Wielrennen
Wielrennen

Lotto Soudal met viervoudig winnaar Gilbert in Amstel Gold Race, maar ogen zijn gericht op Wellens

Lotto Soudal met viervoudig winnaar Gilbert in Amstel Gold Race, maar ogen zijn gericht op Wellens

Lotto Soudal kan alle kanten op met de zeven namen die zondag aan de start staan van de Amstel Gold Race. De Belgische ploeg heeft Philippe Gilbert in de spotlights staan, daar de routinier viervoudig winnaar is van de Limburgse koers. Kansen voor een goede klassering worden echter toch aan andere toegedicht.

Gilbert won de Amstel Gold Race in zijn hoogtijdagen. Hij zegevierde voor het eerst in 2010 en deed dat nog eens dunnetjes over in 2011, 2014 en 2017. Hij was de koning van de Cauberg, maar trekt zondag niet per se met winstambities naar Nederland. 'Kan ik de volgende koersen rijden zoals ik zelf voor ogen heb, dan zal ik content zijn. Zaterdag in de Volta Limburg Classic heb ik eindelijk nog eens genoten van mijn job. Ik hoop de volgende topwedstrijden acteur te zijn en niet langer un suiveur die moet wachten tot hij gelost wordt', zo citeert Het Nieuwsblad hem.

Finale rijden? Wie weet. Kansen voor de winst liggen toch eerder bij Tim Wellens. Hij werd in 2018 al eens zesde en lijkt in uitstekende vorm voor de Ardense klassiekers. Hij begon zijn seizoen traditioneel goed, met winst in de Trofeo Serra de Tramuntana en ritwinst in de Tour du Var. In Strade Bianche werd hij achtste, maar zijn tweeluik in Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen viel dan weer wat tegen.

Mocht Wellens de benen niet hebben, dan doet ook Victor Campenaerts mee. De Belg rijdt als een grote dit voorjaar, maar een echt grote uitslag zat er nog niet in. Maxim Van Gils en Andreas Kron zijn sterkere klimmers, die het werk in Limburg goed aan moeten kunnen. Van Gils was dit seizoen al verrassend winnaar van de Saudi Tour, Kron toonde goede benen in de Tour du Var.

Selectie Lotto Soudal Amstel Gold Race 2022

Tim Wellens
Victor Campenaerts
Philippe Gilbert
Sebastién Grignard

Matthew Holmes
Andreas Kron
Maxim Van Gils


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws