Olav Kooij  en Danny van Poppel komen goed weg na valpartij in Heistse Pijl Wielrennen
Wielrennen

Olav Kooij en Danny van Poppel komen goed weg na valpartij in Heistse Pijl

Olav Kooij  en Danny van Poppel komen goed weg na valpartij in Heistse Pijl

Het was niet de dag van de Nederlanders in de Heistse Pijl. Zo kwamen sprinters Olav Kooij en Danny van Poppel in de finale ten val, waardoor de eerste kansloos was voor de overwinning en de tweede geen lead-out kon verrichten voor Sam Bennett. Zowel Kooij als Van Poppel maken het naar omstandigheden goed, zo laten hun ploegen Jumbo-Visma en BORA-hansgrohe na afloop weten.

Kooij mocht op voorhand tot de favorieten worden gerekend voor de winst in de Heistse Pijl. De jonge coureur mag sinds het vertrek van Dylan Groenewegen dé sprinter van Jumbo-Visma worden genoemd. Hij won dit seizoen al twee etappes en het eindklassement in Circuit Cycliste Sarthe en een rit in de Ronde van Hongarije. Van Poppel is dit jaar bij BORA vooral de lead-out-man van Sam Bennett en vervuld die rol vooralsnog uitstekend. Ook in de Heistse Pijl was het de bedoeling dat Van Poppel de Ier naar een korte ereplaats zou leiden.

In de Heistse Pijl zat een korte uitslag er echter voor beiden mannen niet in, nadat een valpartij hen uitschakelde. ‘Het is erg balen als onze grootste troef door pech uiteindelijk niet kan meedoen om de overwinning’, vertelt ploegleider van Jumbo-Visma Maarten Wynants over de val van Kooij op de ploegsite. ‘We probeerden de koers onderweg hard te maken. De gebroeders Van Dijke (Mick en Tim, red.) probeerden weg te geraken. Dat lukte niet, waarna we ons volledig focusten op de sprint. Olav raakt vervolgens betrokken bij een zware valpartij en was daardoor niet meer bij machte om te sprinten.’ De overwinning ging uiteindelijk naar de talentvolle Arnaud De Lie.

Wynants heeft positief nieuws over de jonge Nederlandse sprinter. ‘Olav maakt het naar omstandigheden goed. Hij heeft wel enkele schaafwonden overgehouden aan de val. Voor nu gaan we niet in zak en as zitten, maar richten we ons snel op de komende koersen.’

Van Poppel komt goed weg, Koch wordt onderzocht

Bij BORA was het plan om met Bennett te sprinten voor de overwinning, maar in de finale ging het nodige mis bij de ploeg. ‘Eerst kreeg Shane (Archbold, red.) een lekke band, toe kwamen Danny en Jonas (Koch, red.) ten val. Beide waren een essentieel onderdeel van ons plan, zonder hen lukte het ons simpelweg niet om in een goede positie aan het laatste tricky gedeelte te beginnen. Dat is zonde, maar we proberen het morgen weer’, doelt ploegleider Torsten Schmidt op de Brussels Cycling Classic.

‘Met Danny lijkt het relatief goed te gaan, Jonas moet daarentegen nog wat medische onderzoeken ondergaan. Ik hoop dat hij fit genoeg zal zijn om morgen te rijden’, sluit Schmidt het bericht op de ploegsite af met een update over de toestand van zijn gevallen renners.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws