Martin knokt zich terug naar de top tien: 'Neemt de teleurstelling niet weg' Wielrennen
Wielrennen

Martin knokt zich terug naar de top tien: 'Neemt de teleurstelling niet weg'

Martin knokt zich terug naar de top tien: 'Neemt de teleurstelling niet weg'

Guillaume Martin maakte zijn grote tijdsverlies in de veertiende etappe in en omtrent Turijn zondag een beetje goed. De Fransman reed op de één-na-laatste klim weg uit de groep roze trui en pakte uiteindelijk een kleine twee minuten op die groep aan de finish. Het bracht de Franse klimmer naar de tiende plek in de algemene rangschikking.

Martin vertelde na afloop dat hij de etappe van zaterdag snel wilde vergeten. In die etappe deed BORA-hansgrohe de koers ontploffen, waarna er slechts een select gezelschap vooraan overbleef. Martin verloor in die etappe veel minuten op zijn concurrenten voor het klassement. ‘Gisteravond was ik heel teleurgesteld met mijn etappe. Ik wilde het snel achter mij laten en weer in een positieve stemming komen.’ Dat probeerde Martin aanvankelijk door in de ontsnapping te geraken. In het gevecht om de vlucht moest hij echter het onderspit delven. ‘Dat frustreerde mij opnieuw en daarom viel ik aan in de finale’, citeert Cyclism’Actu.

Martin raapte uiteindelijk nog veel van de vluchters op en eindigde op 6.06 van ritwinaar Giulio Ciccone. Op de groep roze trui pakte hij 1.46 minuut, waardoor hij in het klassement van de twaalfde plek naar de tiende steeg. Dat ging ten koste van Alejandro Valverde en Jan Hirt. ‘Het brengt me weer in de top tien, wat een symbolische waarde heeft, en bovendien heb ik me vermaakt, wat gisteren zeker niet het geval was. Het betekent dat ik de week op een positieve noot afsluit. De teleurstelling van gisteren neemt het echter niet weg.

Martin: 'Hoop dat ik mijn beste benen weer terugvind'

Na de rustdag begint dinsdag de loodzware slotweek, die nagenoeg alleen maar bergetappes kent. Die van dinsdag is alvast één van de meest lastige. ‘De slotweek bestaat nagenoeg alleen maar uit bergen. Er kan veel veranderen, dus ik hoop dat ik mijn beste benen weer terugvind’, besluit Martin.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws