Van der Poel geeft schuldbewuste reactie bij terugkomst op Europese bodem: 'Ik zit gewoon fout' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel geeft schuldbewuste reactie bij terugkomst op Europese bodem: 'Ik zit gewoon fout'

Van der Poel geeft schuldbewuste reactie bij terugkomst op Europese bodem: 'Ik zit gewoon fout'

Mathieu van der Poel heeft bij aankomst op Zaventem voor het eerst gereageerd op het voorval met de tienermeiden in het hotel in Sydney. De Nederlander geeft in gesprek met VTM Nieuws zijn fout toe. 'Ik had het anders moeten aanpakken', zegt hij schuldbewust.

'Ik had me Australië wel helemaal anders voorgesteld natuurlijk', begint Van der Poel, die op de hoogte is van de filmpjes die momenteel rond gaan. 'Wat je daarop ziet, is wat is wat ik gezegd heb. Ik heb één meisje haar arm vastgehad, maar zeker niet met de bedoeling om iemand pijn te doen. Iedereen die mij kent, weet dat ik nog nooit iemand pijn heb gedaan', aldus de renner die in Australië was om me te doen voor de wereldtitel.

Van der Poel: 'Ik had het anders moeten aanpakken'

'Er gaan heel veel verhalen rond over duwen enzo', vervolgt VDP. Er zijn twee versies van het verhaal, als je in Australië zit is dat heel moeilijk. Natuurlijk heb ik er spijt van. Ik zit gewoon fout, dat had ik niet moeten doen. Ik had dat anders moeten aanpakken', klinkt het reflecterend op alles wat er de afgelopen dagen voorgevallen is. 'Maar het is helaas wel gebeurd. Ik probeer het achter me te laten en verder te kijken wat er komt. Ik ben heel blij dat ik terug ben. De ploeg gaat het samen met een advocaat afhandelen.'

Wat had hij dan moeten doen, vraagt de reporter van dienst zich af? 'Ik had de receptie of iemand anders moeten bellen. Ik dacht het zelf op te kunnen lossen, maar dat is helemaal fout uitgedraaid. Ik kan er helaas niets meer aan veranderen', stelt de kopman van Alpecin-Deceuninck. Het is nog niet bekend of hij dit seizoen op de fiets stapt en Alpecin-Deceuninck wenst daar op dit moment ook nog geen concrete uitspraken over te doen. 'Dat is een beetje afwachten hoe ik me voel. Ik heb wel heel hard getraind voor het WK en ik voelde me in orde. Ik hoop dus nog wel iets te doen, maar het ligt eraan hoe ik de komende dagen ga herstellen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws