McNulty juicht, maar Ronde van Valencia huilt: 'Onze gedachten zijn bij zijn familie en vrienden' Wielrennen
Wielrennen

McNulty juicht, maar Ronde van Valencia huilt: 'Onze gedachten zijn bij zijn familie en vrienden'

McNulty juicht, maar Ronde van Valencia huilt: 'Onze gedachten zijn bij zijn familie en vrienden'

De vierde etappe in de Ronde van Valencia had een feest moeten worden, maar dat werd het niet. Een wielerfans overleed aan de finish, waardoor de renners op de laatste klim van de dag finishten. Brandon McNulty won, maar uiteraard werd er na afloop ook stilgestaan bij de gebeurtenissen, vijftien kilometer verderop.

De streep was getrokken in Vall d'Ebo, waar de koninginnenrit ten einde had moeten komen. Zover kwam het niet. In de laatste veertig kilometer kregen de renners te horen dat de finish al werd getrokken op de top van de Alto del Miserat. 'We zijn droevig door wat er is gebeurd, en onze gedachten zijn bij zijn familie en vrienden', aldus Santiago Buitrago via de officiële kanalen van Bahrain Victiorious.

Hij werd uiteindelijk tweede, op acht seconden van McNulty. 'We hebben ons best gedaan onder de omstandigheden. De ploeg heeft hard gewerkt en uiteindelijk werd ik tweede. Ik hoop in de laatste etappe op zondag mijn podiumplaats te verdedigen. Het wordt een korte etappe, waarin veel kan gebeuren.'

McNulty en Vlasov gemotiveerd voor vijfde etappe

McNulty stelt dat hij op veertig kilometer van de streep hoorde dat de finish eerder werd getrokken. 'Daardoor moesten we ons een beetje aanpassen. Het was chaos, maar uiteindelijk is het wielrennen soms zo. De ploeg heeft me afgezet aan de voet en vanaf daar was het vol gas tot boven. Ik ga zondag mijn gele trui proberen te verdedigen', zegt hij in een persbericht van UAE-Team Emirates.

Aleksandr Vlasov werd derde namens BORA-hansgrohe en de Rus heeft zin om zondag niet iets te proberen. 'De slotklim was superzwaar. Ik moet de jongens bedanken, ze hebben ijzersterk gereden vandaag en mij en Jai (Hindley, red.) perfect afgezet. Ik was dit jaar al een paar keer dichtbij de zege, maar het was weer niet genoeg. Ik ben blij met mijn prestatie en ben benieuwd wat er zondag gaat gebeuren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws