Bennett boekt tweede ritzege op rij in Vuelta; Merlier schiet uit klikpedaal bij aanzet Wielrennen
Wielrennen

Bennett boekt tweede ritzege op rij in Vuelta; Merlier schiet uit klikpedaal bij aanzet

Bennett boekt tweede ritzege op rij in Vuelta; Merlier schiet uit klikpedaal bij aanzet

Sam Bennett heeft de derde rit in de Vuelta gewonnen. In Breda was hij de snelste andermaal in een pelotonspurt, na voortreffelijk werk van Danny van Poppel.

Na een paradetocht van bijna dertig minuten in Breda werden de mannen net buiten de stad rond 13.00 uur afgevlagd voor de derde rit van deze Vuelta. Opvallend: ondanks dat het een vlakke rit vroeg in een grote ronde was, wilden veel mannen mee in de vlucht van de dag. Zo roerde Thomas De Gendt zich meermaals.

Uiteindelijk zat de Belg ook mee in de ontsnapping, net als Jan Bakelants (Intermarché), bergkoning Julius van den Berg (EF), Pau Miquel (Equipo Kern Pharma), Ander Okamika (Burgos-BH), José Herrada (Cofidis) en Mikel Itturia (Euskaltel-Euskadi). Achter deze zeven koplopers werkten BORA-hansgrohe, Alpecin-Deceuninck en Trek-Segafredo samen om het gat klein genoeg te houden.

Klassementsman Woods moet Vuelta verlaten

Veel spektakel had deze rit niet, maar er was wel een jammerlijk feit te melden: Michael Woods, toch een kandidaat voor een goede eindnotering, viel op zijn hoofd en moest afgevoerd worden. Een pijnlijke exit voor de Canadees, die zijn seizoen rondom deze wedstrijd had ingericht.

De zeven koplopers hadden ondertussen vrij snel in de smiezen dat het niet voor hen zou zijn vandaag, waardoor ze zich voornamelijk richtten op de strijd om de bergpunten: De Gendt won dat spurtje, maar doordat Van den Berg achter hem eindigde, behield de Nederlander zijn blauwe bollentrui.

De Gendt liet zich op twintig kilometer van de finish terugzakken naar het peloton, waar op dat moment Richard Carapaz tegen de grond ging. De olympisch kampioen werd door zijn ploeggenoten teruggebracht naar het peloton.

Sprintersploegen nemen leiding over

Met nog elf kilometer te gaan werden de vluchters bij de lurven gevat en dit was ook het startsein voor de nerveuze fase in deze etappe. Met name Alpecin-Deceuninck en Bahrain Victorious waren aanwezig aan kop van het peloton, respectievelijk voor sprinter en klassementsmannen. Ook Jumbo-Visma meldde zich met hardrijders Rohan Dennis en Edoardo Affini vooraan. Ook rode trui Mike Teunissen offerde zich overduidelijk op.

Richting de laatste drie kilometer nestelden meer en meer ploegen zich aan het front, waar het dus druk werd. Gelukkig verliep alles zonder grote incidenten, want de snelheid lag constant ver boven de vijftig kilometer per uur in de laatste tien minuten van deze rit.

Met nog één kilometer te gaan trok Gianni Vermeersch de boel op een lint, met de mannen van UAE en BORA-hansgrohe in zijn spoor. Uiteindelijk was het Ackermann die te vroeg op kop moest komen, waarna Merlier uit zijn klikpedaal schoot op een rotmoment. Bennett maakte hier dankbaar gebruik van door op het laatste moment uit het wiel van Van Poppel te komen en zijn tweede ritzege te boeken.

Uitslag etappe 3 Vuelta a España 2022

Results powered by FirstCycling.com

Lees etappe 3 Vuelta a España 2022 terug in ons liveblog

Let op: laadt de liveblog even niet? Druk dan op F5 of refresh uw browser!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws