Merlier wint millimetersprint van Groenewegen: 'Was ongelofelijk chaotisch' Wielrennen
Wielrennen

Merlier wint millimetersprint van Groenewegen: 'Was ongelofelijk chaotisch'

Merlier wint millimetersprint van Groenewegen: 'Was ongelofelijk chaotisch'

Tim Merlier heeft de Minerva Classic Brugge-De Panne gewonnen na een razend spannende sprint met Dylan Groenewegen. Het is voor de renner van Alpecin-Fenix al de derde overwinning van het seizoen. Merlier gaf in het flashinterview dan ook aan heel tevreden te zijn met de overwinning.

Exact een week geleden won de Belgische sprinter Nokere Koerse, ook op een woensdag. 'Vanaf nu elke week koers op woensdag', zo lachte hij. Over de sprint zelf vertelde Merlier het volgende: 'Ik was aan het wachten of Olav Kooij naar rechts zou gaan of op zijn lijn zou blijven. Daar twijfel ik eigenlijk een halve seconde te lang. Uiteindelijk was het zij aan zij sprinten met Dylan Groenewegen. Ik dacht dat ik hem had, maar hij kwam nog eens opzetten dus ik moest mij nog eens extra in gang trekken. Het was blijkbaar genoeg.'

Tijdens de koers gebeurde er niet zoveel, waardoor de meeste renners nog fris zaten. Daardoor was de finale zeer nerveus. 'Het was niet te beschrijven chaotisch. Moesten ze beelden tonen vanuit het peloton... Ik ben blij dat ik hier veilig aan de finish ben geraakt, en dat ik win is dan dubbel zo goed', zo vertelt Merlier. Vooruitkijken naar de Scheldeprijs wilde hij nog niet doen. 'Ik ben vooral heel tevreden met deze overwinning. Het is mijn derde overwinning, en mijn tweede in de WorldTour', zo sluit Merlier af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws