Met goedkeuring Van der Poel rekent Alpecin-Deceuninck in Luik ook op outsiders: 'Resultaten laten het zien' Wielrennen
Wielrennen

Met goedkeuring Van der Poel rekent Alpecin-Deceuninck in Luik ook op outsiders: 'Resultaten laten het zien'

Met goedkeuring Van der Poel rekent Alpecin-Deceuninck in Luik ook op outsiders: 'Resultaten laten het zien'

Alpecin-Deceuninck rijdt zondag voor Mathieu van der Poel, maar heeft in Luik-Bastenaken-Luik ook een paar serieuze jokers om te spelen. De Belgische formatie maakte vrijdagavond z'n zevenkoppige selectie voor La Doyenne bekend.

Naast Van der Poel doen sterke mannen als Quinten Hermans (ritwinst in het Baskenland), Søren Kragh Andersen (halve dag in de vlucht in de Waalse Pijl) en Axel Laurance (winst in Etoile de Bessèges én Catalonië) mee. Ze worden bijgestaan door Oscar Riesebeek, Stan Van Tricht en Luca Vergallito.

Van der Poel gaf in een persbericht van de ploeg al z'n goedkeuring over de ploeg. 'Ik denk dat de conditie nog goed genoeg is om in Luik-Bastenaken-Luik een rol van betekenis te spelen. En dan heb ik het niet alleen over mezelf, maar ook over de ploegmaats. De resultaten laten het niet zien, maar ik zag in de Waalse Pijl een sterke Axel, Quinten en Søren', zo zei de wereldkampioen vol trots.

In Luik heeft hij dus weer een ijzersterke ploeg. 'Ik denk dat we met deze kwaliteit in de ploeg in staat moeten zijn om iets moois te doen. Winnen is mogelijk. Mocht ik daar niet van overtuigd zijn, zou ik niet meedoen.'

Selectie Alpecin-Deceuninck - Luik-Bastenaken-Luik 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws