Michael Matthews verlengt contract met drie jaar en blijft tot 2025 bij Team BikeExchange Wielrennen
Wielrennen

Michael Matthews verlengt contract met drie jaar en blijft tot 2025 bij Team BikeExchange

Michael Matthews verlengt contract met drie jaar en blijft tot 2025 bij Team BikeExchange

Michael Matthews heeft zijn contract bij Team BikeExchange verlengd. De 31-jarige zal tot ten minste eind 2025 rondrijden in het tenue van de Australische formatie, dat het nieuws zondagochtend via een persbericht aankondigde. Dat terwijl Matthews juist op weg leek naar een andere ploeg.

Even leek het erop dat Matthews zou gaan verkassen naar het Franse B&B-Hotels, maar de Australiër besloot er dan toch voor om zijn contract te verlengen bij Team BikeExchange. De renner voegde zich in 2021 bij de Australische ploeg, nadat hij voor vier seizoen in het tricot van Team DSM (eerder nog Team Sunweb geheten) gekoerst had. Daarvoor maakte hij ook al vier jaar deel uit van het huidige Team BikeExchange.

Matthews is duidelijk in zijn nopjes dankzij de contractverlenging. 'Allereerst wil ik Gerry Ryan (ploegbaas, red.) bedanken. Het was fantastisch om terug te keren bij deze ploeg en het is mooi om te zien hoeveel steun ik de afgelopen jaren heb gekregen. Team BikeExchange boekt progressie en wordt elk jaar sterker', vertelt hij. 'Dit team voelt voor mij echt als een familie. Ik ben nu 31 jaar en verkeer duidelijk in de bloei van mijn carrière, met de beste benen die ik ooit gehad heb.' Onlangs wist hij nog raak te schieten in de veertiende etappe van de Tour de France.

Ploegbaas Ryan ziet Matthews als een 'rolmodel'

Ook ploegbaas Ryan spreekt vol vreugde over het feit dat hij Matthews langer aan zich heeft weten te binden. 'Het was voor ons erg belangrijk om Michael in de ploeg te houden. Hij is een geweldig voorbeeld voor alle teamleden. We zijn ervan overtuigd dat hij meer geweldige resultaten zal boeken, maar ook onze jongere renners zal inspireren. Hij is een geweldig rolmodel.'

Naast de etappe van vorige week zaterdag wist Matthews ook in 2016 en 2017 al een ritzege te boeken in de Tour de France, waar hij in 2017 ook het puntenklassement naar zijn hand zette. Daarnaast was hij succesvol in de Vuelta a España (drie etappezeges) en in de Giro d'Italia (één overwinning).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws