Miguel Ángel López triomfeert in Vuelta a San Juan: 'Het had een gevaarlijke dag kunnen zijn' Wielrennen
Wielrennen

Miguel Ángel López triomfeert in Vuelta a San Juan: 'Het had een gevaarlijke dag kunnen zijn'

Miguel Ángel López triomfeert in Vuelta a San Juan: 'Het had een gevaarlijke dag kunnen zijn'

Miguel Ángel López, die wegens 'heldendaden' uit het verleden ook wel 'Superman López' wordt genoemd, kraaide victorie in de koninginnenrit van de Vuelta a San Juan. Als gevolg daarvan mocht de 28-jarige Colombiaan, die afgelopen jaar wegens een vermeende dopingaffaire werd weggestuurd bij Astana Qazaqstan Team, zich na afloop van de etappe ook in de leiderstrui hijsen.

'Ik moet mijn ploeggenoten bedanken. We hebben vandaag goed samengewerkt', aldus López in het flashinterview. 'Het had vandaag ook een gevaarlijke dag kunnen zijn, maar we hebben erg attent gereden. Dit is een overwinning voor de fans en sponsoren. Ik moet ook mijn vrouw en kinderen bedanken.'

López, die in zijn carrière al drie Vuelta-ritten wist te winnen, koerst heden ten dage in het tricot van de continentale Medellín-EPM-ploeg. Dat heeft er echter niet voor gezorgd dat zijn prestaties niet meer van topniveau zijn, daar hij bergop als vanouds indruk maakte. López trok op de slotklim meerdere keren ten aanval en soleerde uiteindelijk naar de overwinning. 'Ik zat nog wat ver aan de voet, maar ik liet de jongens wel op kop rijden om de koers hard te maken. Ik begon me gelukkig ook steeds beter te voelen', aldus de laureaat, die de eindoverwinning in de Argentijnse rittenkoers hoogstwaarschijnlijk niet meer uit handen zal geven.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news