Moerenhout maakt zich geen zorgen om zieke Dumoulin richting WK: 'De tijd zal het leren' Wielrennen
Wielrennen

Moerenhout maakt zich geen zorgen om zieke Dumoulin richting WK: 'De tijd zal het leren'

Moerenhout maakt zich geen zorgen om zieke Dumoulin richting WK: 'De tijd zal het leren'

De Nederlandse wielerbondscoach Koos Moerenhout maakt zich naar eigen zeggen nog geen zorgen over de toestand van Tom Dumoulin, die enkele weken voor het WK ziek moest afhaken voor het criterium in Etten-Leur. 'Me zorgen maken doe ik sowieso niet', laat de keuzeheer weten aan In de Leiderstrui.

We spraken Moerenhout voorafgaand aan het EK in München, waar Dumoulin sowieso al niet zou rijden. De Limburger was nog een mogelijke kandidaat geweest voor het EK-goud op de tijdrit van woensdag, maar verkiest een voorbereiding via de Ronde van Denemarken, die dinsdag zal starten. Daar paste ook het criterium van Etten-Leur in, maar die moest Dumoulin laten schieten door ziekte.

'Hij wilde zelf nog heel graag starten, maar als de dokter zegt dat het echt niet kan, dan kan het niet', liet het bestuur van het criterium van Etten-Leur weten aan In de Leiderstrui. Moerenhout beaamt dat. 'Ik ben op de hoogte van de situatie rondom Tom. We blijven op de voet volgen hoe dat zich evolueert richting het WK', stelt Moerenhout. Het WK tijdrijden staat over vijf weken, 18 september, op het programma in Australië.

Moerenhout: 'Tom is professioneel genoeg om de juiste beslissingen te nemen'

De keuzeheer had eerder al laten weten dat Dumoulin hoe dan ook zijn nummer één is en wijkt voorlopig niet af van die stelling. 'Zorgen maken doe ik me sowieso niet richting het WK, maar de tijd zal het wel leren. Tom is in ieder geval professioneel genoeg om de juiste ideeën voor te stellen en de goede beslissingen te nemen.'

De uiteindelijke conclusie moet echter van de hand van Moerenhout komen. 'Maar dat doen we zeker in samenspraak. Uiteindelijk ben ik degene die de selecties maakt, maar je hebt overleg met de renners daaromdrent. Dat is met Tom niet anders, je doet het wat dat betreft samen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws