Update | Dumoulin mist laatste wedstrijd voor eigen publiek in Etten-Leur wegens ziekte Wielrennen
Wielrennen

Update | Dumoulin mist laatste wedstrijd voor eigen publiek in Etten-Leur wegens ziekte

Update | Dumoulin mist laatste wedstrijd voor eigen publiek in Etten-Leur wegens ziekte

(22 juli 2022) Het na-Tourcriterium in Boxmeer is traditioneel de eerste van een hele serie criteriums na de Tour de France, maar de afgelopen twee jaar gooide corona roet in het eten. Komende maandag wordt er echter weer gewoon gekoerst in Boxmeer, met Mathieu van der Poel, Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen als blikvangers.

Van der Poel zal zo voor de eerste keer in (semi-)wedstrijdverband te zien zijn na zijn opgave in de Tour de France. Ook ritwinnaars Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen zullen maandag hun opwachting maken in het Daags na de Tour-criterium in de Noord-Brabantse plaats.

Van de overige Nederlandse deelnemers is enkel Steven Kruijswijk niet te zijn in Boxmeer, nadat hij zijn schouder en sleutelbeen brak bij een onfortuinlijke val in de Ronde van Frankrijk. Dit betekent dat Parijs-Roubaix-winnaar Dylan van Baarle, Bauke Mollema, Taco van der Hoorn, Martijn Tusveld, Danny van Poppel en Nils Eekhoff allen te zien zijn in het criterium, dat ook Mike Teunissen aan de start heeft.

Organisator Pierre Hermans is in zijn nopjes met de komst van al deze renners. 'We blijven vasthouden aan het principe om alle Nederlandse Tourrenners naar Boxmeer te halen. Heel jammer dat Kruijswijk niet kan komen, heel blij dat Mathieu van der Poel hier voor de eerste keer rijdt. Dat geldt natuurlijk ook voor de etappewinnaars Jakobsen en Groenewegen. Prachtig dat ze hier samen komen rijden.'

Welke deelnemers zijn er in de verschillende na-Tourcriteriums?

Op de dinsdag na de Tour zijn in ieder geval Van der Poel, Groenewegen, Jakobsen, Van der Hoorn, Tusveld en Mollema ook te zien in Surhuisterveen. De Acht van Chaam, die op woensdag verreden wordt, heeft Van der Poel ook al aangekondigd, evenals het criterium in Heerlen op vrijdag 29 juli.

Groene trui Wout van Aert doet - volgens de voorlopige deelnemerslijst - mee aan Clasica San Sebastian (zaterdag na de Tour) en rijdt voorlopig enkel de criteriums van Roeselare (dinsdag 28 juli) en Herentals (donderdag 28 juli). In Nederland heeft hij wel het criterium van Etten-Leur op programma staan op 14 augustus, net als Tom Dumoulin.

Update - 13 augustus 2022 (09.35 uur): Dumoulin afwezig in Etten-Leur door ziekte

Het zou zijn laatste wedstrijd in eigen land zijn, maar Tom Dumoulin heeft afgezegd voor de Profwielerronde Etten-Leur. De organisatie meldt op Instagram dat de Limburger ziekte is en hij daardoor niet aanwezig kan zijn bij het Brabantse criterium. Wel hebben zij Jasper Philipsen nog kunnen strikken, terwijl bij de vrouwen Chantal van den Broek-Blaak aan de startlijst toegevoegd is. Eerder werd al bekendgemaakt dat ook Tourwinnaar Jonas Vingegaard van de partij zal zijn in Etten-Leur.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws