Mollema negatief (corona) en positief (over de komende dagen) ondanks keelpijn: 'Alles is oké' Wielrennen
Wielrennen

Mollema negatief (corona) en positief (over de komende dagen) ondanks keelpijn: 'Alles is oké'

Mollema negatief (corona) en positief (over de komende dagen) ondanks keelpijn: 'Alles is oké'

De eerste kans voor Bauke Mollema op een ritzege in de Tour de France is op niets uitgelopen. Hij miste de ontsnapping, waarna hij zich op de sprint bergop richtte. Ook dat mislukte compleet. De Nederlander spreekt na de etappe over mindere benen.

De achtste etappe was de eerste etappe die Mollema had aangestipt om mee te gaan in de ontsnapping. Het liep echter niet zoals verwacht. Er reden drie renners weg, waarna onder andere UAE Team Emirates de weg blokkeerde voor nieuwe aanvallers. Mollema richtte zich daarna op de sprint, maar moest op de slotklim al vrij snel lossen.

‘Wel een stuk meer, in ieder geval van te voren’, vertelt Mollema aan de NOS over de verwachtingen die hij had voor de etappe. ‘Aan de andere kant voelde ik me gisteren en vandaag niet top, dus dat is lastig. Normaal wilde ik het wel proberen op deze finish. Zoiets ligt me normaal wel om naar een leuke klassering te sprinten. Ik probeerde onderaan wel, maar al na een kilometer zat ik al aan mijn limiet. Er zat dus niet meer in, helaas’, legt Mollema zijn mindere prestatie uit.

Mollema: 'Zegt misschien wat over corona'

Aanvankelijk was het doel om in de vlucht te zitten. ‘Dat was wel het plan, maar die drie renners reden best wel snel weg. De weg werd echter snel geblokkeerd, waardoor die drie al snel een minuut pakten. Iedereen vond het volgens mij wel goed in het peloton. Toen Jumbo en BikeExchange gingen rijden wist ik wel dat het een sprint zou worden. Ik wilde daar wel voor gaan, maar de benen zijn niet top op het moment’, herhaalt hij zijn manco van het moment.

‘Ik wist dat ik Van Aert niet ging kloppen’, vervolgt de Nederlander over zijn kansen in de sprint. ‘Vanuit de ontsnapping had ik meer kans, maar als drie renners wegrijden en er verder geen animo is, dan houdt het op. Er komen nog wel meer kansen.’ Waarom Mollema zich minder voelt, weet hij niet: ‘Ik had gisteren wat last van mijn keel, en net wat minder energie en felheid hebben. De benen zijn wat minder dan daarvoor. Hopelijk zet het niet door, maar het is denk niet heel ernstig.’ Is het corona? ‘Nee dat hoop ik ook niet, maar als je daarmee de Tour kan rijden, zegt dat misschien ook wel wat over corona’, neemt Mollema het virus wat minder serieus.

Op Instagram liet Mollema later op de avond weten dat hij alsnog een coronatest heeft gedaan. 'Ik voel me de afgelopen twee dagen wat minder, maar ik was op zijn minst negatief bij een antigeentest. Alles zal dus wel oké zijn en ik wil me de komende dagen mengen in de ontsnappingen', klinkt het vol goede moed.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws