BORA-hansgrohe maakt Tourselectie bekend: Hindley en Buchmann voor klassement, Meeus en Van Poppel in sprints Wielrennen
Wielrennen

BORA-hansgrohe maakt Tourselectie bekend: Hindley en Buchmann voor klassement, Meeus en Van Poppel in sprints

BORA-hansgrohe maakt Tourselectie bekend: Hindley en Buchmann voor klassement, Meeus en Van Poppel in sprints

Via Twitter heeft BORA-hansgrohe haar selectie voor de Tour de France, die op zaterdag 1 juli van start gaat, uit de doeken gedaan. Waar de WorldTour-formatie eerst al zeven van de acht namen had gepubliceerd, is de Tourploeg op maandag 26 juni helemaal gecompleteerd. Patrick Konrad is de meest recent toegevoegde naam.

Wat direct opvalt, is dat de Duitse ploeg Sam Bennett niet meeneemt naar 'La Grande Boucle'. De tweevoudig winnaar van een Touretappe verkeert niet in goeden doen en moet derhalve zijn sprintersplekje afstaan aan Jordi Meeus. Ook Danny van Poppel geeft acte de présence in de drieweekse rittenkoers. De sympathieke Nederlander is heden ten dage een lead-out-renner. De kans is groot dat hij Meeus in een ideale positie moet afzetten, al is het - gezien de eerdere resultaten van Van Poppel - niet onaannemelijk dat de Noord-Brabander zo nu en dan ook zelf in het ultieme sprintgeweld terecht zal komen.

Jai Hindley is de vooruitgeschoven pion als het gaat om het algemeen klassement. De Girowinnaar van 2020 gaf recentelijk blijk van een goede vorm, getuige onder meer zijn vierde plaats in het Critérium du Dauphine. De Aussie gaf eerder dit jaar al aan dat hij droomt van een succes in de Tour de France, de ronde die voor hem dit jaar de allerhoogste prioriteit geniet. In het hooggebergte kan ranke klimmer rekenen op steun van Bob Jungels en Emanuel Buchmann, die zich op zijn beurt nog tot Duits kampioen wist te kronen en misschien zelf wel een goed klassement nastreeft. De beleefde klimmer wist in 2019 al eens vierde te worden in de Franse rittenkoers.

In de vluchters-, overgangs- en heuvelritten kan de brigade meerdere troefkaarten uitspelen, daar Marco Haller, Nils Politt, Konrad en Jungels waarschijnlijk allemaal zo af en toe ook voor eigen succes mogen gaan.

Selectie BORA-hansgrohe Tour de France 2023

Jai Hindley
Emanuel Buchmann
Marco Haller
Bob Jungels
Jordi Meeus
Nils Politt
Danny van Poppel
Patrick Konrad

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws