Na al die jaren heeft Coquard de dikke vette vis gevangen! 'Het werkte vandaag perfect uit voor mij' Wielrennen
Wielrennen

Na al die jaren heeft Coquard de dikke vette vis gevangen! 'Het werkte vandaag perfect uit voor mij'

Na al die jaren heeft Coquard de dikke vette vis gevangen! 'Het werkte vandaag perfect uit voor mij'

Bryan Coquard heeft maandag zijn eerste grote seizoenszege op de tweede dag van de Ronde van Zwitserland. Arnaud De Lie leek op gang te komen, maar kende toen materiaalpech. Hierdoor bleef Coquard, die vroeg aan ging, soeverein op kop. Het was pas zijn tweede WorldTour-zege en dus was de Fransman van Cofidis, sowieso al geen ploeg die het hele jaar door koersen wint, uitermate blij met dit fraaie resultaat.

In het flash interview na afloop vertelde Coquard meer over zijn zege. Het was, in de toch al vrij lange carrière van de Fransman, na de etappe in de Tour Down Under, pas de tweede zege ooit op het hoogste niveau voor de spurter van Cofidis. Hij bleef na een perfect getimede sprint Michael Matthews uiteindelijk net voor. Coquard werd geconfronteerd met zijn gebrek aan sprintzeges, maar kon daar na afloop heel goed mee omgaan. 'Ik heb niet veel sprints gewonnen, nee.'

Coquard kent op 32e een bevrijd gevoel: 'Ik was ooit op millimeters tweede tegen Kittel'

Hij had er dus lang op moeten wachten, maar kon nu eindelijk grote namen verslaan in een echt grote koers. 'Het is echt mijn grootste overwinning ooit. Het was een lastige etappe, met die klim vlak voor het einde. Een etappe die eigenlijk perfect was voor mij. Vandaag was dus een grote kans. Ik ben een goede sprinter, maar met alle sterke mannen is het altijd lastig om een echte kans voor mezelf te creëren. Vandaag ging alles goed, sprintte ik op het goede moment en was de groep klein genoeg', opende hij.

Daarna werd hij ook gevraagd naar het gevoel om op 32-jarige leeftijd pas zo'n grote zege te boeken. Coquard moest er lang op wachten, maar denkt er niet teveel aan terug. 'Ja, joh. Ik ben zo vaak tweede geweest. Ook in grote wedstrijden als de Tour, als ik terugdenk aan de sprint tegen Marcel Kittel in Limoges... 28 millimeter was dat. Ik ben vandaag gewoon erg blij. De hoogtestage voor de Tour werpt zijn vruchten af. Dit is perfect!'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news