Never ending story in Tour of Britain: Kooij boekt vierde opeenvolgende ritzege, Van Aert opnieuw belangrijk Wielrennen
Wielrennen

Never ending story in Tour of Britain: Kooij boekt vierde opeenvolgende ritzege, Van Aert opnieuw belangrijk

Never ending story in Tour of Britain: Kooij boekt vierde opeenvolgende ritzege, Van Aert opnieuw belangrijk

Ook de vierde etappe in de Tour of Britain is een kolfje naar de hand van Olav Kooij gebleken. De Nederlandse topsprinter van Jumbo-Visma werd voor de vierde opeenvolgende dag perfect naar voren gepiloteerd door Wout van Aert, waarna het slechts een koud kunstje was. Casper van Uden (Team DSM-firmenich) werd tweede, Ethan Vernon (Soudal Quick-Step) derde.

Op dinsdag wist het 'Jachtluipaard van Numansdorp' in het geelzwarte tricot van de Nederlandse succesformatie een heuse hattrick de scoren, daar hij in de eerste drie ritten - telkens na een uitmuntende lead-out van Van Aert - van de Britse rittenkoers victorie wist te kraaien. Op woensdag kon de youngster uit Zuid-Holland zomaar eens gaan zorgen voor een kwartet, want ook rit numero vier was er eentje die als biljartvlak bestempeld kon worden. Tussen Sherwood Forest, een bosgebied dat met name bekend is vanwege de legende van Robin Hood, en Newark-on-Trent moesten er 166 vlakke kilometers afgelegd worden.

Tietema als Robin Hood, bijna dezelfde kopgroep als dag eerder (maar nu met twee Tour de Tietema'ers)

Sherwood Forest als startplaats zorgde ervoor dat er voorafgaand aan de vierde etappe met de nodige verwijzingen naar Robin Hood gestrooid werd. Ook YouTuber c.q. coureur Bas Tietema (van de TdT-Unibet-ploeg) liet het niet aan zich voorbij gaan, getuige een bericht op Twitter van Tour de Tietema. Iets na het middaguur was het gedaan met de symboliek en konden de koppies zich richten op de rit naar Newark-on-Trent.

Opvallend genoeg was de ontstane kopgroep bijna een kopie van de tête de la course van een dag eerder: het waren andermaal James Fouché (Bolton Equities Black Spoke) en Harry Tanfield (TdT-Unibet) die zich roerden. Dit keer was het niet Nícolas Sessler maar Abram Stockman, eveneens een TdT-Unibet-renner, die het drietal vervolledigde.

Verslag loopt verder onder tweet.

Mannen van TdT-Unibet ingerekend, Kooij pakt na nieuw beulswerk Van Aert zijn vierde ritzege

Fouché mocht zich voorafgaand aan de vierde rit al de bergkoning noemen. Nadat de 25-jarige Nieuw-Zeelander zich ook in etappe vier weer van het merendeel van de te sprokkelen bergpunten had verzekerd, liet hij zich inrekenen door het peloton. Het resulteerde er tegelijkertijd in dat de kopgroep volledig uit Tour de Tietema-mannen bestond.

De blauwhemden waren als vanzelfsprekend aan een gevecht tegen de bierkaai begonnen: Tanfield en Stockman werden op 27 kilometer van de aankomst ingerekend, waarna het uitkijken was naar de massasprint. En weer - hoe kon het ook anders - was het Kooij die perfect werd afgezet door zijn zuiderbuur. Dit keer verwees de talentvolle sprintbom Van Uden en Vernon naar respectievelijk de tweede en derde plaats.

Uitslag etappe 4 Tour of Britain 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws