Weer geen prijs voor SD Worx in Simac Ladies Tour: Balsamo verslaat Wiebes en Kool in massasprint Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Weer geen prijs voor SD Worx in Simac Ladies Tour: Balsamo verslaat Wiebes en Kool in massasprint

Weer geen prijs voor SD Worx in Simac Ladies Tour: Balsamo verslaat Wiebes en Kool in massasprint

Elisa Balsamo heeft de eerste rit in lijn van de Simac Ladies Tour naar zich toegetrokken. De Italiaanse renster van Lidl-Trek was in de massasprint te snel voor Lorena Wiebes (SD Worx) en Charlotte Kool (Team DSM-firmenich), de twee Nederlandse dames die als topfavorieten golden.

Daags na de ultrakorte proloog (2,4 kilometer) in het centrum van Ede, welke werd gewonnen door Charlotte Kool, stond op woensdag 6 september de eerste rit in lijn van de Simac Ladies Tour - de afscheidskoers van Annemiek van Vleuten - op het menu. Gennep, een dorpje in het noorden van Limburg, diende zowel als start- en finishplaats van de 139 kilometer lange etappe die als biljartvlak bestempeld kon worden. Derhalve leek de kans op een massasprint levensgroot, met daarbij Kool en Wiebes als absolute topfavorieten.

Sprint is spannend, maar Balsamo trekt aan het langste eind; Wiebes tweede, Kool derde

Het duurde relatief lang vooraleer de kopgroep van de dag een feit was. Na circa 25 kilometer vormden Carina Schrempf (Fenix-Deceuninck), Quinty Ton (Liv) en Femke Gerritse (Parkhotel Valkenburg) de eerste tête de la course, ware het niet dat zij al weer razendsnel bij de lurven gegrepen werden. Vervolgens was het uitkijken naar nieuwe aanvallen, welke er dan ook in groten getale kwamen. Uiteindelijk waren het Amalie Lutro (Uno-X), Margaux Vigie (Lifeplus Wahoo) en Femke de Vries (GT Krush) die er met z'n drietjes vandoor gingen en een vrijgeleide kregen van het peloton, waar de sprintersploegen ervoor zorgden dat de voorsprong niet de pan uitrees.

Op 29 kilometer van de meet waren de vluchters als een vogel voor de kat, waarna alles en iedereen zich kon opmaken voor een massasprint in de straten van Gennep. Ook een late aanvalspoging van Ton en Christina Schweinberger (Fenix-Deceuninck) werd immers in de kiem gesmoord. De sprint was een bijzonder spannende. Het leek erop dat Wiebes victorie kraaide, maar het was toch Balsamo die in extremis over haar Nederlandse concurrente heenging. Klassementsleider Kool vervolledigde het spreekwoordelijke podium.

Uitslag etappe 1 Simac Ladies Tour 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws