Onwaarschijnlijke finish in Duinkerke: Vangheluwe lijkt te vroeg te juichen, maar houdt opkomende Bennett met banddikte af Wielrennen
Wielrennen

Onwaarschijnlijke finish in Duinkerke: Vangheluwe lijkt te vroeg te juichen, maar houdt opkomende Bennett met banddikte af

Onwaarschijnlijke finish in Duinkerke: Vangheluwe lijkt te vroeg te juichen, maar houdt opkomende Bennett met banddikte af

Warre Vangheluwe heeft vrijdag de vierde rit in de Vierdaagse van Duinkerke naar zijn hand gezet. De 22-jarige renner van Soudal Quick-Step was na een etappe van 166,8 kilometer tussen Mazingarbe en Pont-a-Marcq de beste. De jonge Belg hield als vroege vluchter nog net klassementsleider Sam Bennett (Decathlon AG2R) af.

Na drie sprintersetappes, die gewonnen werden door Milan Fretin (Cofidis) en twee keer door Sam Bennet (Decathlon AG2R), kregen de aanvallers en de klassieke types in de vierde rit meer kansen. Van Mazingarbe stonden de renners voor een tocht van vlakke 168 kilometers op het programma, maar door de aanwezigheid van de vele kasseistroken kon het wel eens heel interessant worden. Vanaf de eerste passage bij aankomstplaats Pont-a-Marcq stonden de renners voor vier plaatselijke rondes, die elk drie kasseistroken bevatten. De Pavés de la Rosée, de Chemin de la Croix Blanche (1 kilometer) en de Pavés du Nouveau Monde (1,4 kilometer) zouden uiteindelijk als scherprechters dienen.

De vlucht van de dag bleek een heus gevecht en dat zorgde dan ook voor veel nervositeit, wat niet zonder gevolgen bleef. Nils Eekhoff (dsm-firmenich PostNL) en zijn Britse ploegmakker Sean Flynn gingen allebei tegen de vlakte, waarna de 26-jarige Nederlander er even later de brui aan gaf.

Peloton werkt zich in het zweet om sterke kopgroep te pakken, Kopecky trekt solo ten aanval

Pas na zestig kilometer konden zes renners zich afscheiden van het peloton. Met Alexis Gougeard (Cofidis), Axel Narbonne Zuccarelli (Nice Métropole Cote d'Azur) en Samuel Leroux (Van Rysel-Roubaix) bestond de helft van de kopgroep uit Fransmannen, terwijl de Lage Landen vertegenwoordigd werden door de Belg Warre Vangheluwe (Soudal Quick-Step). De Tsjech Tomas Kopecky (TDT-Unibet) en Szmon Sajnok (Q36.5 Pro Cycling) bezorgden hun teams ook nog wat publiciteit.

Lees verder onder de tweet.

Het zestal kreeg een leuke voorsprong, maar op veertig kilometer van de streep kregen ze metLorenz Van de Wynkele van Lotto-Dstny al een eerste tegenaanvaller achter zich. Soudal Quick-Step, dat met Vangheluwe nog een sterke pion in de vroege vlucht had, zag dat liever niet gebeuren en Kasper Asgreen trok op de kasseien eens stevig door om de jonge Belg te pakken te krijgen. Vooraan kregen Leroux en Sajnok het ook moeilijk om te blijven aanklampen, maar de Fransman toonde zich een taaie renner en kwam opnieuw aansluiten.

Het viertal weerde zich bijzonder kranig, want op tien kilometer van de streep hadden ze vooraan nog een halve minuut op het peloton. Groupama-FDJ en Decathlon AG2R werkten zich in het zweet en naderden snel, waarna Kopecky op de laatste kasseistrook van de dag besliste om de kopgroep uit elkaar te ranselen. De Tsjech van TDT-Unibet sloeg een klein gaatje op de rest van zijn compagnons, maar werd enkele kilometers nadien gegrepen. Ondertussen waren Samuel Watson (Groupama-FDJ) en Thomas Gachignard (TotalEnergies) ontsnapt uit het peloton.

Het werd een echte nagelbijter want op twee kilometer van de streep bedroeg de voorsprong van het viertal nog amper vier seconden. Watson en Gachignard waren alweer ingelopen en bij het ingaan van de slotkilometer perste Gougeard nog eens alles uit de benen. Vangheluwe ging er nog net over en hield een opkomende Bennett nog net af, ondanks te vroeg juichen!

Bekijk hieronder de onwaarschijnlijke finish.

Uitslag etappe 4 Vierdaagse van Duinkerke 2024

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news