Paarse fiets en lekker dollen: Camera's ook in etappe 5 van de Giro gericht op Van der Poel Wielrennen
Wielrennen

Paarse fiets en lekker dollen: Camera's ook in etappe 5 van de Giro gericht op Van der Poel

Paarse fiets en lekker dollen: Camera's ook in etappe 5 van de Giro gericht op Van der Poel

Dat Mathieu van der Poel meedoet aan de Giro d'Italia, mag iedereen weten. De Nederlander van Alpecin-Fenix won de eerste etappe, reed vier dagen in het roze en op woensdag trok hij de paarse trui aan. Met een paarse fiets onder z'n kont was de camera weer de hele dag op hem gericht.

Van der Poel maakt dit keer de blits met paarse fiets

We hebben ons de eerste dagen al mogen vergapen aan de roze fietsen van Van der Poel. Op dag twee kwam hij in de tijdrit met een roze tijdritmonster op de proppen en in de derde en vierde etappe reed hij rond op een roze racefiets van Canyon. Omdat Van der Poel op de Etna uit het roze werd gereden, pakte Canyon voor de vijfde rit uit met een paarse fiets. De leider van het puntenklassement viel zo weer goed op in het peloton. Voor de liefhebbers postte Alpecin-Fenix in de ochtend al vier foto's, waarop alle details van de fiets te zien zijn. Wauw!

Video: Van der Poel dolt met ploegmaat Oldani

Uiteraard was de camera ook tijdens de etappe op Van der Poel gericht. Op de enige klim van de dag zette hij zijn ploeg op kop en Alpecin-Fenix reed uiteindelijk Mark Cavendish en Caleb Ewan op achterstand. Reden voor Van der Poel om er tevreden bij te zitten, toen de klim achter de rug was en duidelijk werd dat er zonder twee grote sprinters naar de massasprint werd gereden. Stefano Oldani werd het slachtoffer van het blije gemoed van z'n kopman. Check daarvoor het fragment uit de live-uitzending van Eurosport.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws