Visma | Lease a Bike kent wederom rustig Tirreno-dagje: 'We hadden vandaag niet veel te winnen' Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike kent wederom rustig Tirreno-dagje: 'We hadden vandaag niet veel te winnen'

Visma | Lease a Bike kent wederom rustig Tirreno-dagje: 'We hadden vandaag niet veel te winnen'

Visma | Lease a Bike en Jonas Vingegaard kenden ook donderdag weinig problemen in de vierde etappe van Tirreno-Adriatico. De Nederlandse formatie is in de Italiaanse rittenkoers zonder sprinter aanwezig en had voor de derde etappe op rij een rustige dag.

'We hadden vandaag niet heel veel te winnen', begint ploegleider Grischa Niermann zijn dagverhaal op de ploegwebsite. 'De kans was heel groot dat het zou uitdraaien op een nieuwe massasprint. Het was net als gisteren weer koud en nat. De mannen hebben echter goed kunnen omgaan met die omstandigheden. Ons belangrijkste doel was om Jonas veilig aan de finish te krijgen. Dat is gelukt. We kijken daarom ook met vertrouwen richting de laatste drie etappes.'

Morgen/vrijdag belooft het minder rustig te worden. Vanuit het vertrek zijn de eerste 24,5 kilometer ook redelijk in dalende lijn, alvorens men begint aan de eerste van enkele niet-gecategoriseerde beklimmingen. Op één daarvan, de Castellato, ligt ook een bergsprint getrokken.

Toch draait het overgrote deel van de rit om één beklimming, die van de San Giacomo. Deze heeft het predicaat buitencategorie gekregen, wat het te danken heeft aan de lengte van 11,9 kilometer en het gemiddelde stijgingspercentage van 6,2 procent. Het maximale stijgingspercentage is 11 procent, maar het is toch vooral een loper. Op de top van de beklimmng is er nog 24 kilometer te fietsen, waarvan tien in dalende lijn. Het zwaartepunt van de laatste tien kilometer ligt volgens in het absolute slot, daar het na enkele stukken licht bergop in de laatste 750 meter aan 6,9 procent omhoog loopt.

Sirotti
Vingegaard aan de start van de vijfde etappe

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws