Pedersen is voldoende hersteld van val en maakt Ronde-deelname op bijzondere wijze bekend: 'Het is een pain in the ass' Wielrennen
Wielrennen

Pedersen is voldoende hersteld van val en maakt Ronde-deelname op bijzondere wijze bekend: 'Het is een pain in the ass'

Pedersen is voldoende hersteld van val en maakt Ronde-deelname op bijzondere wijze bekend: 'Het is een pain in the ass'

Mads Pedersen kan zondag dan toch starten in de Ronde van Vlaanderen. De Deense winnaar van Gent-Wevelgem is opgenomen in de selectie van Lidl-Trek voor Vlaanderens Mooiste, maar helemaal hersteld is hij niet na zijn zware val in Dwars door Vlaannderen.

'De Ronde of Roubaix winnen en ik moet kiezen? Met dit lichaam ga ik 100 procent voor Roubaix. Dan ben ik misschien wat meer hersteld', gaf de Deen al een duidelijke hint bij Sporza. 'Gelukkig kan ik slapen op mijn rug en valt de nachtrust goed mee, voor zover dat mogelijk is. Acht, het is wat het is. Na zo'n val trekken je wonden in je ondergoed en in je lakens. Het is een pain in the ass. Je herstelt niet in enkele dagen. Ik zal moeten koersen met een andere mindset. Om Vlaanderen te winnen moet je 100 procent zijn en dat ben ik niet. Maar anderzijds: alles is mogelijk, al moet alles wel mijn kant opgaan."

Jasper Stuyven is er door zijn sleutelbeen uiteraard niet bij in de Ronde. De 31-jarige Belg kwam net zoals Wout van Aert en Pedersen zwaar ten val in Dwars door Vlaanderen. De 28-jarige Pedersen wordt in de Vlaamse Ardennen ondersteund door Tim Declercq, Daan Hoole, Jonathan Milan, Toms Skujins, Edward Theuns en Otto Vergaerde.

Lees verder onder de foto.

1153789205

Pedersen vindt niet dat Lidl-Trek het geweer van schouder moet veranderen 

Pedersen vind het 'zo jammer' dat zijn maatje Stuyven niet aan de start kan staan. 'Hij had zijn goeie vorm weer te pakken. Hij verdiende het niet om zo op de grond te zitten. Net als Wout (van Aert) overigens. We zullen Jasper missen. Het zou niet slim zijn om het geweer nu van schouder te veranderen. We zitten in het goeie ritme en we houden ervan om agressief te koersen. Het zou fout zijn om achterover te leunen, al ben ik niet de man die de tactiek opstelt. Dat doet de ploegleiding. Maar Ik geloof niet dat we gewoon kunnen toekijken hoe andere ploegen het werk opknappen. Maak er niet de titel van dat Lidl-Trek zal werken, maar ik zou verrast zijn als we geen mannetje inzetten.'

De selectiebekendmaking deed de Amerikaanse formatie overigens op geheel eigen wijze. De admin van het 'X'-kanaal vroeg namelijk aan Pedersen zelf om een leuke graphic te maken voor de selectie. De Deen vroeg daarop wie er allemaal aan de start staat en welke informatie er nog op moest staan.

Bekijk hieronder de post.

Selectie Lidl-Trek Ronde van Vlaanderen 2024

Tim Declercq
Daan Hoole
Jonathan Milan
Mads Pedersen
Toms Skujins
Edward Theuns
Otto Vergaerde

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws