Pedersen kan ijzersterk seizoen niet bekronen met winst in Grand Prix d'Isbergues: Moschetti is hem te snel af Wielrennen
Wielrennen

Pedersen kan ijzersterk seizoen niet bekronen met winst in Grand Prix d'Isbergues: Moschetti is hem te snel af

Pedersen kan ijzersterk seizoen niet bekronen met winst in Grand Prix d'Isbergues: Moschetti is hem te snel af

Matteo Moschetti heeft de Grand Prix d'Isbergues bijgeschreven op zijn palmares. De Italiaan van Q36.5 Pro Cycling Team was in de massasprint de snellere van Mads Pedersen (Lidl-Trek) en Arnaud Démare (Arkea Samsic). Beide heren wisten de klassieker al eens te winnen, maar finishten nu respectievelijk als tweede en derde. Arne Marit (Intermarché-Circus-Wanty) werd zesde.

De Grand Prix d'Isbergues, kortweg ook wel de GP d'Isbergues, is een 1.1-eendagswedstrijd die traditiegetrouw de gemeente Isbergues als start- en finishplaats kent. De voorbije jaren wist er vrijwel altijd een grote naam te zegevieren in Noord-Frankrijk. Zo ging de overwinning in 2022, 2021, 2020 en 2019 respectievelijk naar Démare, Elia Viviani, Nacer Bouhanni en Pedersen.

Kopgroep wordt net op tijd ingerekend, Moschetti klopt Pedersen en Démare

Ook dit jaar stonden er weer veel mooie namen aan het vertrek, met onder anderen Démare, Pedersen en Bryan Coquard. In het parcours van de bijna 200 kilometer lange klassieker waren her en der wel wat beklimmingen te vinden, al lagen die allemaal wel ver van de aankomst. Een sprintersbal lag dus opnieuw in het verschiet.

Eenieder die zijn geld had gezet op een massasprint kwam niet van een koude kermis thuis. Nadat de kopgroep van de dag, met daarin onder meer Tom Devriendt (Q36.5 Pro Cycling Team), net op tijd (lees: op 450 meter van de aankomst) was ingerekend, waren alle ogen gericht op een ultieme krachtsexplosie van de sprinttenoren. In die spurt was het opvallend genoeg Matteo Moschetti, een ploeggenoot van Devriendt, die zich de allersnelste toonde. De Italiaan verwees de beresterke Pedersen, die nog met een late jump kwam aanzetten, naar de tweede plaats. Démare vervolledigde het spreekwoordelijke podium. Marit mocht zich de hoogst genoteerde Belg noemen: de Vlaming finishte als zesde.

Uitslag Grand Prix d'Isbergues 2023

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news