Pedersen kon dominante UAE-trein niet verslaan: 'Ze deden een soort Pro Cycling Manager-sprint' Wielrennen
Wielrennen

Pedersen kon dominante UAE-trein niet verslaan: 'Ze deden een soort Pro Cycling Manager-sprint'

Pedersen kon dominante UAE-trein niet verslaan: 'Ze deden een soort Pro Cycling Manager-sprint'

Mads Pedersen kon in de laatste sprint van de Vuelta a Espaテアa net niet de zege pakken. De Deen moest de Juan Sebastiテ。n Molano van UAE Team Emirates voor laten, en pakte daarmee zijn vierde tweede plek van deze Spaanse ronde. Pedersen zelf kan er nog wel de humor van inzien en neemt vooral positieve dingen mee uit deze Vuelta.

Volgens de renner van Trek-Segafredo was positionering deze zondag heel belangrijk. 'De ploeg heeft weer geweldig werk geleverd deze etappe. We hadden een hele goede positie in de laatste bocht en hoopten dat het peloton even vaart zou minderen. In dat geval konden we met een slingshot van achteruit komen. UAE Team Emirates deed het echter perfect en had bijna hun hele team over in de laatste bocht. Ze deden een soort Pro Cycling Manager-sprint, dus gefeliciteerd aan hen!', zo geeft hij aan in het flashinterview.

Desalniettemin kon Alex Kirsch, de Luxemburgse piloot van Pedersen, zijn kopman toch nog zij aan zij krijgen met de UAE-trein. De groenetruidrager maakte er een lange sprint van en spurtte zij aan zij met Molano, maar kon de winst niet grijpen. 'Ik had in de sprint net de benen niet meer om te passeren. Maar ik ben gewoon super blij met deze Vuelta als geheel, het rijst boven alle verwachtingen uit toen we hier kwamen.'

Groen was vooraf niet het doel voor Pedersen

Pedersen gaf voor de Ronde van Spanje al aan de ambitie te hebben om veel te winnen. Maar dat dat dan lukt is natuurlijk altijd prettig. 'Om de groene trui te winnen in combinatie met drie etappes is heel speciaal. Ik ben dankbaar voor de hele ploeg dat we constant vechtlust hebben getoond. Ik denk dat we daarnaast meermaals hebben laten zien dat een ploeg met verschillende type renners kan vechten voor sprints. Iedereen heeft elke dag zo hard gewerkt.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws