Philipsen en Vermeersch manen tot kalmte rondom Van der Poel: 'Mathieu maakt zich absoluut geen zorgen' Wielrennen
Wielrennen

Philipsen en Vermeersch manen tot kalmte rondom Van der Poel: 'Mathieu maakt zich absoluut geen zorgen'

Philipsen en Vermeersch manen tot kalmte rondom Van der Poel: 'Mathieu maakt zich absoluut geen zorgen'

Jasper Philipsen wist na een machtige lead-out van Mathieu van der Poel de derde etappe van Tirreno-Adriatico te winnen. Daags na deze victorie kwam zowel Philipsen als Van der Poel niet in het door Primoz Roglic gewonnen stuk voor. Van Philipsen werd in deze lastige etappe niet veel verwacht, van MVDP daarentegen wel.

'Het was echt een lastige etappe', vertelt Philipsen na afloop tegenover de camera van Cycling Pro Net. 'Ik voelde mijn benen nog van de sprint van gisteren. Het was dus echt niet makkelijk. Wederom een lange dag in het zadel.'

Philipsen en Vermeersch maken zich geen zorgen om Van der Poel

De verwachtingen rondom Van der Poel waren hooggespannen, daar de finale op papier een kolfje naar zijn hand leek. De veelzijdige Nederlander bolde echter pas als 63e, op ruim vijf minuten van dagwinnaar Roglic, over de meet. Waar Van der Poel-fans diep teleurgesteld zullen zijn, staat Alpecin-Deceuninck-collega Philipsen er niet echt van te kijken. 'Mathieu voelde zich vandaag niet geweldig. Ik denk dat het parcours ook iets te zwaar was voor iemand als hem. We proberen in een andere etappe de kaart van Mathieu te spelen. Hij gebruikt deze rittenkoers als voorbereidingswedstrijd op de klassiekers, waar hij met de beste benen aan de start hoopt te verschijnen.'

Dezelfde teksten kwamen vrijdagochtend voor de start van rit zes uit de mond van Gianni Vermeersch, ook een ploegmaat van Van der Poel bij Alpecin. 'Of Mathieu zich zorgen maakt? Neen, absoluut niet. Dit is de voorbereiding op de klassiekers die komen. We zijn hier goed aan het werk. We hebben gewoon training nodig om onze vorm nog dat tikkeltje omhoog te brengen, maar we hebben al een rit gewonnen en onze Tirreno is al geslaagd. We kijken uit naar de klassiekers. Met ons vertrouwen zit het goed, zeker wel', zo stelde hij bij Sporza.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news