Pidcock rap hersteld van hersenschudding: INEOS-ster maakt mogelijk rentree in Gent-Wevelgem Wielrennen
Wielrennen

Pidcock rap hersteld van hersenschudding: INEOS-ster maakt mogelijk rentree in Gent-Wevelgem

Pidcock rap hersteld van hersenschudding: INEOS-ster maakt mogelijk rentree in Gent-Wevelgem

Tom Pidcock lijkt net op tijd hersteld te zijn voor de grootste klassiekers in het voorjaar. De winnaar van Strade Bianche liep in de Tirreno-Adriatico een hersenschudding op en gevreesd werd voor een wekenlange afwezigheid. Cyclingnews meldt echter dat Pidcock door de doktoren groen licht heeft gekregen om weer te racen.

Pidcock mist vrijdag nog wel de E3 Saxo Classic, nadat hij afgelopen weekend ook Milaan-Sanremo moest laten schieten. Ploeggenoot Filippo Ganna stal de spotlights en werd razend knap tweede in La Primavera. Voor de E3 is Ganna ook de kopman bij INEOS Grenadiers. Mogelijk keert Pidcock zondag in Gent-Wevelgem terug, alvorens hij zich via Dwars door Vlaanderen gaat voorbereiden op de Ronde van Vlaanderen, op 2 april.

Goed nieuws voor INEOS, dat dit klassieke voorjaar graag wil wedijveren met de groten der aarde. Pidcock won dus al Strade Bianche, maar met man-in-vorm Ganna, de van een blessure teruggekeerde Ben Turner, de sterke Magnus Sheffield en de ervaring van Michal Kwiatkowski, Luke Rowe en Jhonatan Narváez is alles aanwezig om te scoren in de Monumenten.

Vorig jaar won INEOS met Parijs-Roubaix al een grote klassieker, al zag het toenmalig winnaar Dylan van Baarle wel vertrekken naar rivaal Jumbo-Visma.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws