Update | Vuelta-kopman O'Connor raakt Godon door Covid-19 al voor de start kwijt, Raugel vervanger Wielrennen
Wielrennen

Update | Vuelta-kopman O'Connor raakt Godon door Covid-19 al voor de start kwijt, Raugel vervanger

Update | Vuelta-kopman O'Connor raakt Godon door Covid-19 al voor de start kwijt, Raugel vervanger

AG2R Citroën Team komt met een sterke ploeg rond Ben O'Connor naar de Vuelta a España. De Australiër viel met een gescheurde bilspier uit in de Tour de France en maakt van de Vuelta nu een hoofddoel. Clément Champoussin en Bob Jungels moeten hem gaan bijstaan.

Jungels won in de Tour een etappe en reed de ronde ook uit. Sterker nog: hij werd keurig twaalfde in het eindklassement. Kennelijk is hij nog niet moe, want in de Vuelta rijdt hij zijn tweede grote ronde van het jaar. Voor Champoussin is het de eerste rittenkoers van drie weken dit seizoen. De 24-jarige Fransman krijgt net als Jungels ook de ruimte om voor een ritzege te gaan. Hij won vorig jaar nog knap de twintigste etappe in de Ronde van Spanje.

Jungels en Champoussin zullen na dit seizoen allebei vertrekken bij AG2R. Jungels trekt naar BORA-hansgrohe, Champoussin naar Arkéa-Samsic. Met Antoine Raugel, Jaakko Hänninen, Nans Peters, Nicolas Prodhomme en Andrea Vendrame hebben de andere vijf Vuelta-deelnemers wel nog een doorlopend contract. Raugel is daarbij de vervanger van Dorian Godon, die positief is getest op Covid-19. Hänninen maakte in de Tour de l'Ain nog een prima indruk met plek vier in het eindklassement. Ook hij moet daarom een belangrijke rol spelen in de klimkern rond O'Connor.

O'Connor en Vendrame kopmannen

Sportief directeur Julien Jurdie legt in een persbericht uit dat men bij AG2R heel ambitieus is voor de Vuelta. 'We zijn hyper-competitief en gaan met Ben voor een goed klassement. Daarnaast hebben we de renners om te animeren in de aanval. Ben is echter onze leider, nadat hij de Tour teleurgesteld verliet. We moeten afwachten hoe hij zich voelt in de eerste etappes, voordat we een meer precies doel kunnen stellen. Zijn fysieke conditie is goed, hij is goed voorbereid. Hij wil graag met de besten meedoen.'

Andrea Vendrame is de sprinter van dienst. Maar goed ook, want in de Vuelta zijn er zo'n vijf á zes kansen voor de rappe mannen, en voor een goede klimmer als Vendrame misschien nog wel meer. 'Er zijn veel lastige etappes in deze Vuelta, waarin een uitgedund peloton zal strijden om de dagzege. Andrea is in dat geval rap en kan er vol voor gaan.'

Selectie AG2R Citroën Team Vuelta a España 2022

Ben O'Connor
Andrea Vendrame
Clément Champoussin
Bob Jungels
Antoine Raugel (vervangt Dorian Godon)
Jaakko Hänninen
Nans Peters
Nicolas Prodhomme


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws