Poels schaduwkopman van bizar sterke selectie Bahrain Victorious voor Ronde van Valencia Wielrennen
Wielrennen

Poels schaduwkopman van bizar sterke selectie Bahrain Victorious voor Ronde van Valencia

Poels schaduwkopman van bizar sterke selectie Bahrain Victorious voor Ronde van Valencia

Als er één ploeg is die goed beslagen ten ijs komt voor de Ronde van Valencia, is het Bahrain Victorious wel. De ploeg uit het Midden-Oosten komt met een selectie vol toppers aan de start van de Spaanse ronde, waarin het grote ronde-podiumklanten als Mikel Landa en Damiano Caruso uit gaat spelen als knechten.

Tour Down Under-ritwinnaar Pello Bilbao en de rappe Fred Wright zijn de leiders van de formatie, terwijl de Nederlander Wout Poels uitgespeeld wordt als schaduwkopman. 'Het zijn vijf veelbelovende etappes. Er is geen dag waarop er een zware bergop aankomst gepland staat, dus het wordt een koers waarin de bonificatieseconden heel belangrijk zullen zijn', verwacht ploegleider Franco Pellizotti.

'We komen met een zeer sterke line-up. Als je naar deze namen op papier kijkt, spreek je van een topteam. Met Pello hebben we een kopman die goed gepresteerd heeft in de Tour Down Under. Hopelijk spelen de jetlag en temperatuurveranderingen niet te veel op bij hem', stelt de sportief directeur uit Italië. 'Pello is in goede vorm en de tweede en vierde etappe passen perfect bij hem. We gaan dus voor de eindzege.'

'Voor de andere ritten hebben we Fred. Ik heb er vertrouwen in dat hij het heel goed kan gaan doen en zou het heel mooi vinden als hij vroeg in het seizoen een zege kan bemachtigen. Fred heeft nog geen professionele overwinning, dus het zou heel belangrijk zijn voor hemzelf en ons als hij die hier in Valencia kan behalen', laat Pellizotti weten. 'Iedereen is hier voor Pello en Fred, dus we kijken uit naar vijf mooie dagen.' Naast Poels, Landa, Caruso en de twee genoemde kopmannen zijn ook Gino Mäder en Milaan-Sanremo-winnaar Matej Mohoric onderdeel van de sterrenformatie van Bahrain.

Selectie Bahrain Victorious Ronde van Valencia 2023

Wout Poels
Fred Wright
Pello Bilbao
Mikel Landa
Damiano Caruso
Gino Mäder
Matej Mohoric

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws