Powless trots op vijfde plek op WK: 'Heb de perfecte wedstrijd gereden' Wielrennen
Wielrennen

Powless trots op vijfde plek op WK: 'Heb de perfecte wedstrijd gereden'

Powless trots op vijfde plek op WK: 'Heb de perfecte wedstrijd gereden'

Neilson Powless was de meest verrassende naam in de finale van het WK wielrennen. De Amerikaan, winnaar van Clasica San Sebastian, eindigde uiteindelijk als vijfde na een sterke koers.

Powless was aanwezig in veel vluchtpogingen, wat hij van tevoren ook zo gepland had. 'Ik wist dat ik zou moeten anticiperen, aangezien ik explosiviteit tekort kom tegen de meeste favorieten.' Uiteindelijk zorgde dit ervoor dat hij in de zeventien man tellende kopgroep terecht kwam, met de meeste van de favorieten. 'Ik denk dat ik het perfect gespeeld heb, voor mij was dit de ideale wedstrijd.'

Uiteindelijk wist de Amerikaan met een goede demarrage samen met onder meer EF-ploeggenoot Michael Valgren in de groep achter Julian Alaphilippe terecht te komen. 'Maar we konden hem niet meer terughalen, hij was gewoon de sterkste hier. Chapeau voor hem', uit Powless zijn lof bij Eurosport.

In de spurt om plek twee moest Powless al vroeg het hoofd buigen. 'Ik kwam daar gewoon snelheid tekort. Mijn benen waren goed, maar in de sprint kon ik mij niet meten. Desalniettemin ben ik heel blij dat ik een rol heb gespeeld in de finale van een WK, heel gaaf om mee te maken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws