Valgren in zijn nopjes met bronzen plak: 'Droom om ooit wereldkampioen te worden' Wielrennen
Wielrennen

Valgren in zijn nopjes met bronzen plak: 'Droom om ooit wereldkampioen te worden'

Valgren in zijn nopjes met bronzen plak: 'Droom om ooit wereldkampioen te worden'

Voorafgaand aan het WK werd er ontzettend veel gepraat over het sterke Deense blok, maar mede door pech was enkel Michael Valgren in de finale op de afspraak namens de Denen. Hij wist er wel een zeer knappe bronzen medaille uit te halen.

Valgren was oorspronkelijk niet mee met de overige kleppers, waardoor de Denen in het defensief werden gedwongen. 'We zaten niet goed gepositioneerd op het moment dat die renners daar wegreden, waarna Kasper Asgreen zich heeft leeggereden zodat ik alsnog kon aansluiten. Dat lukte met een jump, op dat moment voelde ik mij erg goed. Ik wist dat het de laatste kans zou zijn om de aansluiting te maken.'

'Vervolgens was het zaak om goed te recupereren voor de Smeysberg', vervolgt Valgren. 'We zaten met een grote groep, dus ik was al blij geweest met een plek in de top tien. Deze bronzen medaille is dan ook super gaaf', vertelt hij aan de Deense site Feltet.dk. 'Het is mijn droom om ooit wereldkampioen te worden, maar voor nu ben ik ontzettend blij met deze derde plek.' Valgren wist deze te behalen door op het goede moment de oversteek te maken naar onder meer Jasper Stuyven en Dylan van Baarle en vervolgens na Van Baarle de beste sprint over te houden van dit groepje.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws