Riesebeek spreekt nu al van 'belangrijkste dag van de Giro': 'Van der Poel goed afzetten' Wielrennen
Wielrennen

Riesebeek spreekt nu al van 'belangrijkste dag van de Giro': 'Van der Poel goed afzetten'

Riesebeek spreekt nu al van 'belangrijkste dag van de Giro': 'Van der Poel goed afzetten'

Oscar Riesebeek beseft dat het voor Alpecin-Fenix een heel belangrijke dag wordt in de Giro d'Italia. De Belgische ploeg heeft met Mathieu van der Poel een kandidaat winnaar voor de eerste etappe en daar wil Riesebeek graag bij betrokken zijn.

'Het is misschien wel de belangrijkste dag van de Giro, sowieso van de eerste week. Spannend, maar ik denk dat het ook wel een mooie dag gaat zijn', zo vertelt de Nederlander aan de NOS, voor de start van de eerste etappe in Boedapest.

Logischerwijs is er goed gesproken over hoe Van der Poel naar de slotklim van dik vijf kilometer gebracht moet worden. 'Iedereen heeft een eigen taak gekregen richting de finale, die moeten we zo perfect mogelijk zien uit te voeren. Mathieu moet goed worden afgezet, zodat hij kan laten zien hoever hij kan komen.'

Riesebeek rekent op instinct van Van der Poel

Op de klim zal het aan Van der Poel zelf zijn en daar heeft Riesebeek alle vertrouwen in. 'Iedereen kent Mathieu, die koerst heel instinctief en op gevoel. Dat moet hij ook vooral doen, want dat is zijn kwaliteit. Je weet nooit precies hoe het gaat lopen, maar hij heeft het talent om dat goed te doen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws