Roodhooft probeert hype rond Van der Poel ietwat te temperen: 'Hij is niet exceptioneel goed' Wielrennen
Wielrennen

Roodhooft probeert hype rond Van der Poel ietwat te temperen: 'Hij is niet exceptioneel goed'

Roodhooft probeert hype rond Van der Poel ietwat te temperen: 'Hij is niet exceptioneel goed'

Dat Mathieu van der Poel aan de Giro d'Italia meedoet hebben ze in Hongarije wel gemerkt. De Nederlander van Alpecin-Fenix is populair bij de fans en hij wordt dan ook vooruit geschoven voor een prominente rol in de ronde. Ploegleider Christoph Roodhooft probeert de hype in De Telegraaf nog ietwat te temperen.

'Er wordt van tevoren vaak al vanuit gegaan dat Mathieu automatisch wint, maar dat is allemaal niet zo vanzelfsprekend', zo zegt Roodhooft, die natuurlijk wel kansen ziet voor Van der Poel in de eerste etappe. 'Hier is hij natuurlijk wel een van de favorieten voor de zege in de eerste Giro-rit, maar hij is niet de enige die kan winnen. Het is niet echt een steile klim, maar als er wordt gekoerst blijven de sterke mannen vanzelf over. Caleb Ewan? Die kan er misschien bijblijven, maar heeft hij dan nog wat over om te sprinten? Ik verwacht van niet, maar voor mannen als Diego Ulissi en Alejandro Valverde is dit ook een aankomst die ze ligt.'

Hoe goed is Van der Poel in vorm?

Met de druk op zijn schouders wordt van Van der Poel verwacht dat hij gaat entertainen. Roodhooft benadrukt dat het allemaal geen abc'tje is. 'Mathieu is in orde, maar niet exceptioneel goed. Hij heeft in de aanloop prima getraind, en de Giro is een van zijn grote doelen van dit jaar. Dat betekent niet dat je er vanzelfsprekend van kunt uitgaan dat hij in superconditie verkeert. Dat kan hij ook niet 365 dagen van een jaar zijn, maar het voordeel is dat het ook niet hoeft. Hij wint op ’gewone’ dagen ook wel vaak.'

De Giro d'Italia wordt vrijdag afgetrapt met een interessante etappe. De finish ligt bovenop een heuveltje, waardoor de punchers in het peloton hun kans schoon zien. Er staat naast de ritwinst ook een eerste roze trui op het spel. Op de tweede dag volgt een korte tijdrit in de straten van Boedapest.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws