Roglic als Pogacar van BORA, maar Hindley (en Vlasov) azen dan op rol á la Yates: 'Hebben een ziek team' Wielrennen
Wielrennen

Roglic als Pogacar van BORA, maar Hindley (en Vlasov) azen dan op rol á la Yates: 'Hebben een ziek team'

Roglic als Pogacar van BORA, maar Hindley (en Vlasov) azen dan op rol á la Yates: 'Hebben een ziek team'

BORA-hansgrohe gaat net als UAE-Team Emirates en waarschijnlijk ook INEOS Grenadiers met een ongelofelijk sterk team naar de Tour de France. De Duitse formatie mikt net als de andere grootmachten op één leider, die wordt ondersteund door renners die zelf ook bewezen klassementsmannen zijn. Op die manier trekt ook Jai Hindley als knecht van Primoz Roglic naar de Tour.

UAE-Team Emirates had z'n Tourploeg al even op papier, maar het was toch even schrikken toen het op vrijdag met Tadej Pogacar, Adam Yates, João Almeida én Juan Ayuso op de proppen kwam. La Gazzetta dello Sport schreef dezelfde dag doodleuk dat INEOS Grenadiers naast de reeds gecommuniceerd leiders Carlos Rodriguez en Tom Pidcock ook Egan Bernal wil uitspelen.

Dan kan BORA-hansgrohe niet achterblijven. De ploeg werkte net als UAE al het hele seizoen aan een plan, waarin het Roglic, Hindley én Aleksandr Vlasov naar de Ronde van Frankrijk stuurt. Mannen die, vooral in het geval van Hindley, al bewezen hebben een klassement te kunnen rijden. Wat heet: de Australiër won in 2022 de Giro d'Italia en leek vorig jaar lang op weg naar een podiumplaats in de Tour, totdat een crash hem nekte.

Lees verder onder de foto

Roglic als Pogacar van BORA, maar Hindley (en Vlasov) azen dan op rol á la Yates: 'Hebben een ziek team'
Primoz Roglic won de Tour de France voor BORA-hansgrohe. Hindley helemaal rechts.

BORA-hansgrohe hoopt drie kopmannen uit te spelen

In gesprek met wielerjournalist Daniel Benson vertelt Hindley dat de ambities bij BORA-hansgrohe enorm zijn. 'Roglic is in goede vorm en ook Aleksandr zal een beschermde renner zijn. We hebben best wel een ziek team. Het beste scenario zou zijn, dat we alle drie in de best mogelijke vorm zijn en zo meerdere kaarten hebben om te spelen in de finales. Ik denk dat we één van onze beste klassementsploegen ooit naar de Tour sturen, dus daar kijken we naar uit. Onze focus ligt volledig op het klassement, met iedereen in steun.'

Dat Roglic het Critérium du Dauphiné won, was wat dat betreft een fijne opsteker. Hindley had er zelf nog niet beste benen, maar daar maakt hij zich geen zorgen om. 'Ik wil in de Tour in de beste vorm zijn en in de Dauphiné was het nog niet top. Ik had niet hetzelfde niveau als vorig jaar, maar toen miste ik in de laatste week misschien ook net dat beetje vorm. De timing zou nu beter kunnen uitpakken voor mij. Dat is nodig ook, met UAE, Vingegaard, Evenepoel en ongetwijfeld een sterk INEOS. Het wordt een goede wedstrijd, man!'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws