'Roglic vertelde me gisteren dat hij corona had, maar hij heeft ook altijd slechte benen', aldus Thomas Wielrennen
Wielrennen

'Roglic vertelde me gisteren dat hij corona had, maar hij heeft ook altijd slechte benen', aldus Thomas

'Roglic vertelde me gisteren dat hij corona had, maar hij heeft ook altijd slechte benen', aldus Thomas

Een interview met INEOS Grenadiers-kopman Geraint Thomas is vrijwel altijd een garantie op leuke quotes. De welbespraakte Welshman, die ook op zijn typerende wijze (lees: met cynisme doorspekte humor) via social media regelmatig van zich laat horen, was als een van de weinigen in staat om de versnelling van Primoz Roglic te volgen. De Sloveen van Jumbo-Visma pakte in de door vroege vluchter Ben Healy gewonnen etappe veertien seconden op zijn grootste concurrent, Remco Evenepoel.

'Niet slecht voor iemand met corona', was de eerste reactie van 'G' tegenover onder meer Cyclingnews na afloop van de muurtjesetappe. Dat wierp naar alle waarschijnlijkheid in eerste instantie het nodige aantal vragen op, waarna Thomas zijn 'geruchtmakende' uitspraak verduidelijkte. 'Hij vertelde me gisteren dat hij corona had. Ik heb geantwoord dat hij dan maar bij me vandaan moest blijven.'

'Hij zegt altijd dat hij slechte benen heeft', gaat de rot in het vak, die ook nog een Roglic-imitatie (Ah, the race is hard, eh.) uit de hoge hoed toverde verder. Hij doet zulke dingen vaak tien minuten lang. Het zou zo kunnen zijn dat hij mentale spelletjes speelt, want aan het eind van de dag wint hij meestal wel. Als ik een offday zou hebben, zou ik het tegen niemand zeggen.'

Thomas finishte samen met ploegmakker Tao Geoghegan Hart in dezelfde tijd als Roglic. Het drietal kan zich daags na de 'coupe' opmaken voor een 35 kilometer lange strijd tegen de klok op een biljartvlak parcours. In de door Evenepoel gewonnen openingstijdrit finishte Thomas als negende, op bijna één minuut van de 'Kannibaal van Schepdaal'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws