Schachmann is opnieuw de sigaar met Covid-19 en moet plots vrezen voor Tour de France

| door Bram van der Ploeg

Maximilian Schachmann lachte er in de Ronde van Zwitserland om als een boer met kiespijn: hoe houd ik Covid-19 buiten de deur? De Duitser miste al een groot gedeelte van 2022 door de gevolgen van een besmetting en is nu opnieuw aan de beurt. Dat meldt zijn ploeg BORA-hansgrohe in een persbericht.

Schachmann raakte in januari van dit jaar besmet met corona en nadat hij pas in maart aan zijn seizoen begon in Parijs-Nice, kwam er een ziekte overheen. Die wierp Schachmann ver terug, waardoor hij het Ardense voorjaar aan zich voorbij moest laten gaan.

Eind april stapte hij - na een intensief trainingsblok - weer op in de Ronde van Romandië en via de Grosser Preis des Kantons Aargau (tweede) leek hij net op tijd in topvorm in de Ronde van Zwitserland. Hij werd tiende in het eindklassement en leek er ondanks een golf van coronabesmettingen goed vanaf te komen. Een paar dagen na de Ronde van Zwitserland was het echter alsnog raak. Schachmann testte positief op Covid-19 en moet daardoor sowieso het Duits kampioenschap wielrennen aan zich voorbij laten gaan. Hij won de Duitse titel in 2019 en 2021.

Schachmann was al bang voor coronabesmetting

Voorafgaand aan de zesde etappe stelde Schachmann bij Cycling Pro Net al dat hij best bang was voor een nieuwe besmetting. 'Corona is onvoorspelbaar, dus gaan we terug naar striktere maatregelen. Ik wil het absoluut niet nog eens krijgen, want ik heb ondervonden wat het met je doet. Ik ben bang en kruis mijn vingers, want wat moeten we doen? We moeten reizen van A naar B en dan is het lastig om jezelf te beschermen.'

Pijnlijke teksten, aangezien Schachmann nu alsnog positief is getest. Of hij de Tour de France haalt, is plots ook de vraag. De Ronde van Frankrijk start op 1 juli in Kopenhagen en Schachmann was wel beoogd bij BORA-hansgrohe. 'Of dit effect heeft op zijn Tourdeelname, is nog niet te zeggen. BORA wil de selectie op zondag bekendmaken', zo valt te lezen.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen