Skjelmose letterlijk en figuurlijk goudeerlijk: 'Dit is niet de mooiste manier om te winnen' Wielrennen
Wielrennen

Skjelmose letterlijk en figuurlijk goudeerlijk: 'Dit is niet de mooiste manier om te winnen'

Skjelmose letterlijk en figuurlijk goudeerlijk: 'Dit is niet de mooiste manier om te winnen'

Mattias Skjelmose (Lidl-Trek) wist vrijdag op sterke wijze de zege te pakken in een bombastische etappe van Parijs-Nice. De klimmer c.q. puncher rondde het af in een groepje van drie, waar ook de Amerikanen Brandon McNulty (UAE-Team Emirates) en Matteo Jorgenson (Visma | Lease a Bike) toe behoorden. Samen pakten ze een flinke voorgift op de overige klassementsmannen.

'Ik ben ontzettend blij, maar ook verrast', liet de winnaar van de dag optekenen in zijn flashinterview. 'Ik voelde me de gehele dag goed, maar zulke dagen zijn speciaal. Je moet er echt even doorheen komen en daar heeft de ploeg me perfect bij geholpen. Nadat Mads Pedersen werd teruggehaald, heeft hij zelfs nog een hele tijd op kop gereden.'

'Op die manier minimaliseer je het geluk dat je nodig hebt', dankt hij zijn Lidl-Trek-formatie. Uiteindelijk sloop Skjelmose mee met McNulty, nadat Jorgenson eerder al was weggereden. 'Het was niet zo dat ik dacht dat dat hét moment was. Ik dacht dat Remco Evenepoel of Primoz Roglic, of iemand anders, het nog wel dicht zou rijden. Ze lieten me echter gaan', ging hij verder. 'Ik kreeg wat meters en besloot dan maar door te zetten, waarna ik samen met Brandon maar Matteo kon rijden.

Skjelmose eerlijk na overwinning in Parijs-Nice: 'Andere jongens waren beter'

Skjelmose is blij met zijn eerste zege van het seizoen. Hij staat nu 52 seconden achter McNulty in het klassement. 'Er zijn grotere mirakels gebeurd in de sport dan dat ik nu Parijs-Nice zou winnen, maar ik denk dat er andere jongens sterker dan ik. Dit was misschien een vreemde zege op een bepaalde manier, want ik kon het wat spelen omdat ik verder stond in het klassement. Dit is niet de mooiste manier om te winnen, zij waren beter', klonk het heel eerlijk uit de mond van de Deen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws